Masina de gaurit metal – variante

Masina de gaurit metal este un utilaj ce poate indeplini o gama larga de operatiuni pentru prelucrarea pieselor de dimensiuni si forme din cele mai variate. Utilajul este folosit preponderent pentru operatiuni de: alezare, lamare, largire, gaurire, gravare, frezare utilizand contur si tezire.

Din punct de vedere al compozitiei piesele prelucrate acestea pot fi compuse din otel, otel inox, aluminiu, alama sau chiar material plastic.

Pentru a se evita ruperile frecvente de la masina de gaurit metal, mai ales la prelucrarea alezajelor cu diametre mici, mecanismul de avans trebuie sa asigure o miscare uniforma perfect echilibrata.

Din cauza temperaturilor ridicate rezultate din prelucrare pieselor acestea sunt predispuse la rupere, in special daca piesele sunt alcatuite din aliaje sau au dimensiuni mici. Pentru evitarea acestor evenimente este recomandat ca mecanismul de avans al utilajului sa asigure o miscare de inaintare constanta care de asemenea sa fie echilibrata.

 

Exemplu de masina de gaurit metal dotata cu reglaj electric al miscarii si avans mecanic pe ax.

 

 

 Masina de gaurit metal

 

Exemplu de masina de gaurit cu reglaj electric al miscarii principale.

 %image_alt%

 

Masina de gaurit metal un ajutor in cresterea productiei.

Constructia mesei masinii de gaurit este extrem de importanta deoarece ea trebuie sa permita o fixare si o pozitionare usoara si rapida a piesei ce urmeaza a fi prelucrata. Un design bun al acestei componente asigura un randament ridicat al utilajului. Pentru a putea folosi la maxim un astfel de utilaj, acesta trebuie sa aiba o masa ce sa poata fi deplasata fara efort in scopul acoperirii totale a ariei placii de baza.

La masina de gaurit constructia ghidajelor este hotaratoare in cazul in care fixarea si pozitionarea piesei este realizata prin operatiuni de blocare si deplasare ale mesei. Pentru cresterea fiabilitatii, masinile de gaurit utilizeaza elemente intermediare care inlesnesc o diminuare a efortului de actionare si asigura o deplasare uniforma a mesei.

Aceste elemente intermediare sunt in general role, bile si ace, toate realizate din oteluri si aliaje speciale care au fost supuse proceselor de calire, lepuire si rectificare, si asigura o fiabilitate ridicata a asamblului. De asemenea tot din aliaje speciale sunt realizate si barele cilindrice sau prismatice care alcatuiesc caile de rulare.

Unul din elementele deosebite ale acestui utilaj este optiunea de atasare a unor asamble speciale de gaurit dotate cu capuri de gaurit multiax. Acest gen de angrenaj poate fi montat pe orice model de masina de gaurit si pot fi fixe sau cu reglaj pentru distanta dintre axe. De asemenea digitalizarea isi face intrarea si in constructia unor masini de gaurit permitand monitorizarea precisa a distantelor parcurse si a vitezei de inaintare, existand si posibilitatea atasarii de ecrane de monitorizare care sa prezinte aceste informatii.

 


Daca doriti o masina-unealta pentru gauritmetall-maschinen.ro ofera o gama diversa de masini de gaurit din oferta a diversi producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru burghie.