Fierastrau metal | debitare metal

Informatii utile

Fierastrau metal | debitare metal 

Fierastrau metal | debitare metal

In industria prelucratoare de metal, debitarea metalului este una dintre cele mai importante operatii.

Dintre masinile de debitat metal, care pot realiza aceasta operatie enumeram: ghilotine pentru debitat metal, foarfece pentru taiat metal, fierastraie pentru metal.

Ferastraul pentru debitare tevi este caracterizat de constructia sa compacta si o greutate care faciliteaza transportul si utilizarea.

Aceste ferastraie se impart in:

 • Ferastraie sabie;
 • Ferastraie circulare manuale;
 • Ferastraie circulare de debitat si retezat;
 • Ferastraie circulare pentru metal;
 • Ferastraie pentru metal mobile cu banda;
 • Ferastraie pentru metal cu banda;
 • Ferastraie orizontale pentru metal;
 • Ferastraie cu banda pentru metal cu taiere cu mitra dubla;
 • Ferastraie semi-automate pentru metal cu taiere cu mitra dubla;
 • Ferastraie semi-automate cu banda pentru metal;
 • Ferastraie complet automate cu banda pentru metal;
 • Ferastraie verticale cu banda pentru metal;
 • Dispozitive de sudare pentru panze panglica.

Ferastraie sabie sunt masini de taiat metal care au ca si componenta principala panza tip sabie, fiind ideale pentru taiat tevi sau profile. Ferastraul sabie pentru debitat tevi sau profile a fost proiectat, mai ales, pentru folosirea sa in montaje si santiere.

Ferastraie circulare manuale sunt ferastraie pentru metal de dimensiuni mici prevazute cu panze circulare. Modelele de ferastraie circulare manuale sunt masini de taiat metal care au ca si componenta principala panza circulara, fiind ideale pentru taiat tevi sau profile metalice si nu numai, profile trapezoidale, placi ondulate etc.

Ferastraie circulare de debitat si retezat metal  sunt echipamente de taiat metal care au ca si componente principale un disc circular si masa, fiind ideale pentru debitat profile metalice la unghi. Acest tip de ferastrau circular  de metal este mai rapid decat ferastraiele clasice cu banda si este ideal pentru utilizare pe santiere si la montaje.

Ferastrau circular pentru metal se monteaza pe masa de lucru si este mai rapid decat modelele de ferastraie clasice cu banda. In timpul prelucrarii, aceste masini – unelte pentru prelucrat materiale metalice, nu folosesc lichide de racire si lubrifiere.

Ferastraie pentru metal mobile cu banda au ca si componenta principala o panza cu structura mono-metalica. Greutatea redusa permite utilizarea universala in santierele de constructii, in service-uri auto, in agricultura sau ateliere scolare, acesta putand fi transportat cu usurinta.

Ferastrau pentru metal cu banda este prevazut cu trei turatii reglabile cu ajutorul curelei trapezoidale. Constructia robusta asigura o functionare lina. Rezultatele optime de taiere sunt obtinute datorita ghidajului benzii pe rulmenti.

Ferastraiele orizontale pentru metal fac parte din categoria ferastraie pentru metal cu banda. Modelele de ferastraie orizontale pentru metal au ca si componente principale un brat orizontal si banda cu structura mono-metalica.

Ferastrau cu banda pentru metal cu taiere cu mitra dubla se utilizeaza in domenii de prelucrare precum atelierele mecanice, ateliere industriale, industria mecanica, santiere, montaje etc. Este un ferastrau de precizie, cu banda metalica care se poate utiliza pentru aplicatii universale.

Specific la ferastraie semi–automate pentru metal cu taiere cu mitra dubla este faptul ca au timpi de productie redusi. Una dintre componentele de baza este panza bimetalica pentru debitare.

Ferastraie semi – automate cu banda pentru metal fac parte din categoria ferastraielor pentru metal cu banda. Sistemul semi – automat cu care este dotat acest model de ferastrau cu banda metalica face posibila taiera rapida si facila a pieselor de prelucrat.

Ferastraie complet automate cu banda pentru metal fac parte din categoria ferastraie complet automate. Cu aceste echipamente complet automate cu banda se pot realiza operatii de debitare cu interventii minime ale operatorului si precizie foarte mare.

Ferastrau vertical cu banda pentru metal se utilizeaza la prelucrarea metalului. Ca si componenta principala au in dotare banda metalica care ajuta la taierea prin rularea pe verticala. Se foloseste, in principal, in domenii de prelucrare precum atelierele mecanice, ateliere industriale, industria mecanica, santiere, montaje, ateliere de productie generala, productie de scule, dispozitive de stantat etc.