Strung univeral

Informatii utile

Strung univeral Conține 22 produse.

pe pagină
Se afişează 1-12 din 22 articole
 • Strung universal Holzmann ED 1000FB este un strung metal destinat exploatarii in atelierele de productie scule, diferite ramuri ale productiei sau atelierele de instruire profesionala. Acest strung are o arie extinsa de prelucrare datorita diametrului de strunjire de 330 mm si alezajului axului de 40 mm.

 • Strungul universal Optimum D 320 x 920 surprinde prin constructia sa robusta si manevrarea facila. Acest strung metal este conceput pentru utilizatorii mestesugari, oferind o gama larga de accesorii standard si performanta optima cu o investitie minima.

 • Strungul universal Optimum D 330 x 1000 surprinde prin constructia sa robusta si manevrarea facila. Acest strung metal este conceput pentru utilizatorii profesionisti, oferind o gama larga de accesorii standard si performanta optima cu o investitie minima. Permite prelucrarea pieselor cu diametru de pana la 330 mm deasupra batiului.

 • Strungul universal Holzmann ED 1080A este un strung metal destinat exploatarii in atelierele de productie scule, diferite ramuri ale productiei sau atelierele de instruire profesionala. Acest strung are o arie extinsa de prelucrare datorita diametrului de strunjire de 400 mm si alezajului axului de 52 mm.

 • Strungul universal Optimum D 320 x 920 DPA surprinde prin constructia sa robusta si manevrarea facila. Acest strung metal este conceput pentru utilizatorii mestesugari, oferind o gama larga de accesorii standard si performanta optima cu o investitie minima. Acest strung este dotat standard cu afisaj pentru cele 3 axe pentru reducerea timpului neproductiv.

 • Strungul universal Optimum D 330 x 1000 DPA surprinde prin constructia robusta si manevrarea facila. Acest strung metal este conceput pentru utilizatorii profesionisti, oferind o gama larga de accesorii standard si performanta optima cu o investitie minima. Permite prelucrarea pieselor cu diametru de pana la 330 mm deasupra batiului. Acest model este...

 • Strung universal Holzmann ED 1000PI este un strung industrial destinat exploatarii industriale. Acest strung se caracterizeaza printr-o constructie masiva din fonta care asigura exploatarea fara vibratii si o precizie superioara, avand o arie extinsa de datorita diametrului de strunjire de 410 mm si alezajului axului de 52 mm.

 • Strungul universal Optimum TU 3209 V surprinde prin constructia sa robusta si manevrarea facila. Acest strung metal este conceput pentru utilizatorii mestesugari, oferind o gama larga de accesorii standard si performanta optima cu o investitie minima. Acest strung este dotat standard cu afisaj pentru cele 3 axe pentru reducerea timpului neproductiv si...

 • Strungul universal Optimum D 360 x 1000 este un strung de precizie echipat complet cu mecanism de avans si cutie de viteze inchise pentru schimbarea rapida si convenabila a pasilor pentru filetare si turatiei. Permite prelucrarea pieselor cu diametru de pana la 360 mm deasupra batiului.

 • Strungul universal Optimum D 360 x 1000 DPA este un strung de precizie echipat complet cu mecanism de avans si cutie de viteze inchise pentru schimbarea rapida si convenabila a pasilor pentru filetare si turatiei. Permite prelucrarea pieselor cu diametru de pana la 360 mm deasupra batiului. Acest model este livrat cu afisaj universal pe 3 axe DPA 2000.

 • Strungul universal Optimum D 420 x 1000 este un strung de precizie echipat complet usor de deservit ideal pentru utilizatorii profesionisti oferind un raport optim cost-performanta. Acest model permite prelucrarea pieselor cu diametru de pana la 420 mm deasupra batiului.

 • Strungul universal Optimum D 420 x 1000 este un strung de precizie echipat complet usor de deservit. Acest strung este dotat standard cu afisaj pentru cele 3 axe pentru reducerea timpului neproductiv si viteza variabila fiind ideal pentru utilizatorii profesionisti datorita raportului optim cost-performanta. Permite prelucrarea pieselor cu diametru de...

Se afişează 1-12 din 22 articole
Strung univeral

Aplicabilitate | Utilizare

Strungul paralel universal cu viteza variabila este un echipament care poate realiza numeroase procese de prelucare.

In ceea ce priveste industriile de utilizare a pieselor metalice obtinute pe strunguri universal de regasesc: industria aeronautica, tehnica militara etc.

Procesul principal in prelucrarea prin aschiere este reaizat de axul principal.

Cutitul si caruciorul sunt deplasate cu ajutorul surubului de ghidare.

Strungurile universale cu viteza variabila au, la livrare, un pachet de accesorii standard, ceea ce multumeste utilizatorii cu standarde ridicate.

Strungul universal cu viteza variabila are urmatoarele componente principale:

 • Axul principal care prinde piesa in universal;
 • Batiu;
 • Cutia de viteze care transmite miscarea de a motor la axul principal;
 • Papusa fixa;
 • Papusa mobila se regleaza in functie de lungimea piesei;
 • Caruciorul care deplaseaza portcutitul;
 • Portcutit.

Recomandări | Avantaje

Fata de strungurile universale clasice, strungurile combinate universale cu viteza variabila pot executa mai multe operatii.

Se poate adopta o cinematica care reducere consistent vibratiile transmise de sistemul de antrenare.

Piesele cu dimesiuni mari pot fi prelucrate cu usurinta datorita batiului demontabil.

Elementele de control sunt foarte accesible datorita pozitionarii ergonomice.

Prin intermediul afisajului digital se poate regla si citi viteza variabila.

Datorita cuplajului lamelar mecanic strungul are o functionare lina.

Arborele principal este izolat de cutia de viteze, ceea ce constiutuie un avantaj.

Pentru alegerea strungului cu surub conducator se iau in considerare dimensiunile și complexitatea piesei ce trebuie prelucrată:

 • Pentru prelucrarea pieselor lungi și de diametru mic se recomandă folosirea strungurilor monoax pentru profilat și strunjit longitudinal.
 • Pentru prelucrarea unei piese cu multe trepte, se va adopta un strung monoax cu port-cuțit cvadruplu.

Pentru alegerea utilajului se ține cont și de volumul producției:

 • La producție de serie mică sau mare se va alege un utilaj simplu automatizat.
 • La producția de serie mare sau de masă se va alege un utilaj supus procesului agregării (de exemplu, un strung automat cu mai multe axe)

Producători si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de strunguri universale cu viteza variabila de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM Germania, BERNARDO Austria si HOLZMANN Austria.