Strung de precizie | cu ax conducator

Informatii utile

Strung de precizie | cu ax conducator Conține 18 produse.

pe pagină
Se afişează 1-12 din 18 articole
  • Strungul de precizie Holzmann EF 300FD este un model de top in gama strungurilor cu distanta dintre varfuri de 300 mm datorita posibilitatii reglarii variabila continuu a turatiei intre 0 - 2500 rpm ce face ca acest model sa fie ideal pentru utilizatorii ce realizeaza lucrari de mecanica fina si mecanicilor de modelarie.

  • Strungul de precizie Holzmann EF 300FD este un model de top in gama strungurilor cu distanta dintre varfuri de 300 mm datorita posibilitatii reglarii variabila continuu a turatiei intre 0 - 2500 rpm ce face ca acest model sa fie ideal pentru utilizatorii ce realizeaza lucrari de mecanica fina si mecanicilor de modelarie.

  • Strungul de precizie Optimum TU 1503 V este dotat cu un motor cu curent continuu ce garanteaza funtionarea precisa a axului. Raportul foarte bun cost-beneficiu recomanda acest model pentru utilizatorii amatori si mestesugari.

  • Strungul de precizie Holzmann ED 400FD este echipat standard cu reglare continua variabil a a turatiei, citirea acesteia realizandu-se simplu si rapid cu ajutorul afisajului digital. Datorita dotarii standard si gamei largi de turatie, acest model ofera un raport optim cost-beneficiu pentru utilizatorii amatori si strungarii in modelarie.

  • Strungul de precizie Optimum TU 2004 V este un strung cu surub conducator care garanteaza functionarea precisa a axului. Datorita constructiei sale compacte garanteaza o functionare silentioasa si precizie in exploatare. Acest model are o distanta intre varfuri de 300 mm.

  • Strungul de precizie Optimum TU 2304 este un strung cu surub conducator si 6 trepte de viteza ce garanteaza functionarea precisa a axului. Datorita constructiei sale compacte garanteaza o functionare silentioasa si precizie in exploatare.

  • Strung de precizie Optimum TU 2406 - 400 V este un strung cu surub conducator si 6 trepte de turatie ce garanteaza functionarea precisa a axului. Datorita constructiei sale compacte garanteaza o functionare silentioasa si precizie in exploatare. Acest strung are o distanta intre varfuri de 550 mm.

  • Strung de precizie Optimum TU 2406 este un strung cu surub conducator si 6 trepte de turatie ce garanteaza functionarea precisa a axului. Datorita constructiei sale compacte garanteaza o functionare silentioasa si precizie in exploatare. Acest strung are o distanta intre varfuri de 550 mm.

  • Strungul de precizie Optimum TU 2304 V este un strung cu surub conducator si viteza variabila controlata electronic ce garanteaza functionarea precisa a axului. Datorita constructiei sale compacte garanteaza o functionare silentioasa si precizie in exploatare.

  • Strungul de precizie Holzmann ED 750FD este un strung de top din gama strungurilor cu surub de ghidare fiind care ofera numeroase posibilitati de prelucrare. Datorita dotarii standard cu viteza reglabila continuu, afisaj digital turatie, universaluri, lunete etc. acest strung metal raspunde cerintelor celor mai exigenti utilizatori.

  • Strungul de precizie Optimum TU 2506 este un strung cu surub conducator si 6 trepte de turatie ce garanteaza functionarea precisa a axului. Datorita constructiei sale compacte garanteaza o functionare silentioasa si precizie in exploatare. Acest strung are o distanta intre varfuri de 550 mm.

  • Strungul de precizie Optimum TU 2406 V este un strung cu surub conducator si viteza variabila controlata electronic ce garanteaza functionarea precisa a axului. Datorita constructiei sale compacte garanteaza o functionare silentioasa si precizie in exploatare. Acest strung are o distanta intre varfuri de 550 mm.

Se afişează 1-12 din 18 articole
Strung de precizie | cu ax conducator

Aplicabilitate | Utilizare

Strungurile de precizie sunt destinate strunjirii și filetării pieselor folosite în construcția instrumentelor de laborator și optică, în orologie, în construcția de mașini ușoare si confecționarea sculelor mici.

Strungurile de precizie se așează pe bancul de lucru sau se montează pe un suport care servește totodată drept dulap de scule.

Adesea aceste strunguri se realizează după principiul construcției modulate. În aceste situații nu se montează strunguri integrale, ci numai subansamble ca papusa fixă, batiu, sănii etc. Aceste subansamble sunt confecționate cu o asemenea precizie încât montarea lor se poate face fără ajustări. Beneficiarul are astfel posibilitatea să-și aleagă, nu numai o gamă largă de accesorii, ci și diverse variante de păpuși fixe, păpuși mobile etc.

La strungurile de precizie, sania căruciorului este deplasată cu ajutorul unui șurub conducător atât la stunjirile cilindrice, cât și la filetări. Șurubul conducător preia mișcarea de la arborele principal prin intermediul unor roți de schimb, pentru a elimina erorile cinematice pe care le-ar introduce o cutie de avansuri si filete.

Accesorii

Strungurile de precizie sunt alcatuite din:

  • Păpușă fixă
  • Păpușă mobilă
  • Sanie longitudinală
  • Suport port-sculă
  • Sanie transversală

Sania transversală și ghidajele sunt montate pe o sanie care se poziționează manual, apoi se blochează cu o manetă.

La strungurile de precizie săniile nu sunt acționate cu mecanisme șurub-piuliță, ci prin intermediul unor pârghii. Folosirea pârghiilor permite operatorului să controleze direct eforturile ce apar în procesul de așchiere și astfel să evite suprasolicitările sculelor.

Dispozitivul de găurit se montează în locul pinolei păpușii mobile. Acesta se utilizează pentru găurile pretențioase. Este format dintr-un arbore în care se poate prinde burghiul și care este antrenat în mișcare de rotație de la un motor electric printr-o transmisie cu curea de secțiune rotundă.

Dispozitivul de frezat este format dintr-un suport în care este montat arborele port-freză. Suportul permite acestuia deplasari pe verticală și se montează pe sania longitudinală în locul suportului port-cuțit. Antrenarea arborelui port-freză este facută de catre un motor electric asincron de putere mică prin intermediul unei transmisii cu conuri în trepte și curea rotundă continuă.

Dispozitivul de divizare se utilizează, în general, în combinație cu dispozitivul de frezat. El se montează pe arborele principal al mașinii și este format dintr-un angrenaj melc-roată melcată care poate antrena în mișcare de rotație arborele principal. Melcul este antrenat cu ajutorul uei manivele cu știft indexor care se rotește în fața unui disc divizor.

Dispozitivul de rectificat poate fi folosit atât la rectificări exterioare, cât și la rectificări interioare. El este format dintr-un arbore port-piatră care poseda o lăgăruire foarte bună și se monteză pe sania longitudinală în locul suportului portcuțit. Arborele port-piatră este antrenat de la același motor care antrenează și dispozitivul de frezat.

Dispozitivul de filetat. Pe arborele principal se montează o roată dințată care face parte dintr-un grup de roți de schimb ce realizează raportul de transmitere necesar corelării mișcării de rotație a piesei cu cea de translație a sculei pentru obținerea filetului de pas dat. De la roțile de schimb mișcarea se transmite la șurubul conducător al saniei longitudinale printr-o legătură cardanica-telescopică.

Dispozitivul autocolimator. Cu ajutorul acestui dispozitiv se verifica colinearitatea axelor păpușii mobile cu cea a păpușii fixe, paralelismul axei vârfurilor cu ghidajele saniei longitudinale, perpendicularitatea axei vârfurilor pe ghidajele transversale, poziția suportului portcuțit în raport cu axa vârfurilor, poziția pieselor înainte si în timpul prelucrarii și multe altele. Dispozitivul autocolimator este format dintr-o lunetă autocolimatoare, care se montează pe sania suportului portsculă sau pe papușa mobilă.

Pentru verificarea coaxialității dintre axa păpușii mobile și axa păpușii fixe se monteaza în arborele principal o piesă prelucrată foarte îngrijit a cărei suprafață frontala este perfect perpendiculara pe axa suprefeței de centrare în arborele principal.

Recomandări | Avantaje

Pentru alegerea strungului se iau in considerare dimensiunile și complexitatea piesei ce trebuie prelucrată:

  • Pentru prelucrarea pieselor lungi și de diametru mic se recomandă folosirea strungurilor monoax pentru profilat și strunjit longitudinal.
  • Pentru prelucrarea pieselor mai complicate, care necesită operații multe și diferite se indică alegerea unui strung revolver.
  • Pentru prelucrarea unei piese cu multe trepte se va adopta un strung monoax cu cuțite multiple.

Pentru alegerea utilajului se ține conte și de volumul producției:

  • La producție de serie mică sau mare se va alege un utilaj simplu automatizat.
  • La producția de serie mare sau de masă se va alege un utilaj supus procesului agregării (de exemplu, un strung automat cu mai multe axe) 

Producători și game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de strunguri de precizie de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM Germania, BERNARDO Austria si HOLZMANN Austria.