Strung cu cutie de viteze | cu surub de ghidare

Informatii utile

Strung cu cutie de viteze | cu surub de ghidare Conține 7 produse.

Se afişează 1-7 din 7 articole
 • Strungul cu cutie de viteze Holzmann ED 1000N este modelul ideal pentru utilizatorii amatori si semiprofesionisti, datorita raportului optim cost-beneficiu oferit si gamei largi de accesorii livrate standard.

 • Strungul cu cutie de viteze Holzmann ED 1000NDIG are o constructie robusta ce permite manevrarea cu usurinta. Acest model are in dotarea standard toate accesoriile importante, precum: afisaj digital pe trei axe, sistem de iluminare, dispozitive de siguranta conforme standardelor CE etc. care il fac ideal pentru utilizatorii semiprofesionisti si in...

 • Strungul cu cutie de viteze Holzmann ED 1000G are o constructie robusta ce permite manevrarea cu usurinta. Acest strung metal este livrat cu numeroase accesorii standard, precum frana electromagnetica, sistem de iluminare, dispozitive de siguranta conforme standardelor CE etc. care il fac ideal pentru utilizatorii semiprofesionisti si in atelierele de...

 • Strungul cu cutie de viteze Holzmann ED 1000F are o constructie robusta ce permite manevrarea cu usurinta. Acest strung metal este livrat cu numeroase accesorii standard, precum frana electromagnetica, sistem de iluminare, dispozitive de siguranta conforme standardelor CE etc. care il fac ideal pentru utilizatorii semiprofesionisti si in atelierele de...

 • Strungul cu cutie de viteze Holzmann ED 1000GDIG are o constructie robusta ce permite manevrarea cu usurinta. Acest strung metal este livrat cu numeroase accesorii standard, precum frana electromagnetica, sistem de iluminare, afisaj digital pe 3 axe, dispozitive de siguranta conforme CE etc. care il fac ideal pentru utilizatorii semiprofesionisti si in...

 • Strungul cu cutie de viteze Holzmann ED 1000FDIG are o constructie robusta ce permite manevrarea cu usurinta. Acest strung metal este livrat cu numeroase accesorii, precum frana electromagnetica, afisaj digital pe 3 axe, sistem de iluminare, dispozitive de siguranta conforme standardelor CE etc. care il fac ideal pentru utilizatorii semiprofesionisti si...

 • Strungul cu cutie de viteze Holzmann ED 1000FDIG-2 are o constructie robusta ce permite manevrarea cu usurinta. Acest strung metal este livrat cu numeroase accesorii, precum frana electromagnetica, afisaj digital pe 3 axe, sistem de iluminare, sistem de control viteza constanta, dispozitive de siguranta conforme standardelor CE etc. care il fac ideal...

Se afişează 1-7 din 7 articole
Strung cu cutie de viteze | cu surub de ghidare

Aplicabilitate | Utilizare

Acest tip de strung pentru metal are o arie variata de aplicabilitate printre care se regasesc atelierele educative, de reparatii, producatori de scule etc.

Strungurile cu cutii de viteze formează o categorie specială de strunguri cunoscute sub denumirea de strunguri de finisare si superfinisare. Se carecterizeză prin realizarea celei mai înalte precizii și calități a suprafețelor pieselor strunjite.

La acest tip de strunguri paralele, motorul de antrenare și cutia de viteze se gasesc in batiul mașinii.

Arborele principal este antrenat cu o curea lată sau curele trapezoidale. Roata de curea are lăgăruire proprie pentru a nu solicita arborele principal cu forța de transmisie. Arborele principal este lăgăruit cu lagăre de rostogolire reglabile sau cu lagăre de alunecare reglabile din bronz dur. Șurubul conducător este montat la mijlocul batiului între ghidaje și este antrenat prin roți de schimb pentru a elimina erorile unui cutii de filete. Ghidajele sunt acoperite pentru a fi protejate.

Vibrațiile influiențează strunjirea de finisare și suprafinisare mult mai mult decat strunjirea normală. De aceea, strungurile cu cutii de viteze trebuie să aibă o rgiditate statică și dinamică foarte mare. Piesele se prind între vârfuri sau în bucșe elastice și mai puțin în universal, deoarece acestea nu pot fi echilibrate suficient de bine.

Costrucția strungurilor cu șurub de ghidare trebuie să realizeze condițiile satisfacerii factorilor ce determină precizia și calitatea suprafeței.

Lagărele de alunecare ale arborelui principal sunt răcite cu apă, astfel că temperatura lagărelor ramâne constantă. Mașina este așezată pe o placă amortizoare de vibrații (fontă cenușie) pentru a nu prelua vibrațiile transmise prin pardoseală.

Recomandări | Avantaje

Un avantaj il constituie sistemul de blocare al papusii mobile care permite deplsarea acesteia pentru strujnirea conica.

Pot fi prelucrate si piese supradimensionate prin demontarea batiului.

Frana electromecanica reduce timpii neproductivi si se actioneaza cu piciorul.

Elementele de comanda sunt actionate usor datorita pozitie ergonomice.

Pentru alegerea strungului se iau în considerare dimensiunile și complexitatea piesei ce trebuie prelucrată:

 • Pentru prelucrarea pieselor lungi și de diametru mic se recomandă folosirea strungurilor monoax pentru profilat și strunjit longitudinal.
 • Pentru prelucrarea unei piese cu multe trepte, se va adopta un strung monoax cu port-cuțit cvadruplu.

Pentru alegerea utilajului se ține cont și de volumul producției:

 • La producție de serie mică sau mare se va alege un utilaj simplu automatizat.
 • La producția de serie mare sau de masă se va alege un utilaj supus procesului agregării (de exemplu, un strung automat cu mai multe axe)

Producători si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de strunguri cu cutii de viteze de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM Germania, BERNARDO Austria si HOLZMANN Austria.