Masina de gaurit cu coloana si transmisie prin curea

Informatii utile

Masina de gaurit cu coloana si transmisie prin curea Conține 19 produse.

pe pagină
Se afişează 1-12 din 19 articole
Se afişează 1-12 din 19 articole
Masina de gaurit cu coloana si transmisie prin curea

Definire

Masinile unelte sunt foarte utile pentru diverse aplicatii, amplifică randamentul și, de asemenea, au rolul de a diminua sarcinile operatorului.

Ulijajele, cu ajutorul carora se realizeaza alezajele pieselor, se numesc masini de găurit. Acestea pot fi mașini de găurit lemn sau masini de găurit metal.

Aplicabilitate | Utilizare

Mașinile de găurit cu coloană și transmisie prin curea  se caracterizează prin precizia ridicată pe care o pot realiza, nu sunt foarte rgide, sunt simple și ușor de utilizat și de întreținut in expolatare.

Se utilizează la burghieri, adânciri, lărgiri, alezări în ateliere sau secții productive pentru executarea dispozitivelor și fabricarea prototipilor sau la executarea unor ansambluri precise, unicate și serii mici.

Acest utilaj pentru executarea alezajelor este echipat cu limitator cu scala de precizie pentru ajustarea adancimii de gaurire.

Mașina de gaurit tablă cu coloană și transmisie prin curea este compusa din:

  • Coloană din oțel proiectată pentru sarcini grele de lucru
  • Masă de găurire masivă prevazută cu canale T dispuse radial
  • Motor puternic care asigura funcționarea corespunzătoare și in cazul utilizării continue a mașinii de găurit
  • Capul de acționare al acestei mașini de găurit metal aste ajustabil pe înălțime și înclinabil permitând o arie largă de exploatare

Se mai folosesc pentru executerea unor măsuri precise de unghiuri sau lungimi.

Se folosesc pentru executarea și prelucrarea alezajelor pieselor de dimensiuni mici și mijlocii.

Recomandări | Avantaje

Trebuie luate in considerare nevoile de prelucrare, care sunt primul criteriu in alegerea mașinii de găurit cu coloană și transmisie prin curea.

De asemenea, trebuie luate în considerare și anumite caracteristici ale unei mașini de găurit cum ar fi dimensiunile capului de găurire, dimensiunile plăcii de bază, puterea motorului, dimensiunile mesei de lucru etc.

Afisajul digital permite cu usurinta citirea vitezei si adancimii de gaurire.

Calitatea rulmentilor asigura o concentricitate precisa.

Se livreaza standard cu o mandrina de precizie. Suprafata bazei este prevazuta cu canale T. Capul de gaurire este inclinabil, rotativ si extensibil pentru realizarea mai multor tipuri de operatii.

Un grad ridicat de confort este asigurat de manerele ergonomice.

Masa poate fi reglata in inaltime datorita cremalierei cu care este dotata coloana masinii.

Un avantaj important este acela ca masina de gaurit metal este dotata cu un intrerupator de siguranta care se declanseaza la tensiuni joase.

Producători si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga masini de gaurit cu coloana si transmisie prin curea de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM din Germania, BERNARDO din Austria si HOLZMANN din Austria.