Masina de gaurit de banc

Informatii utile

Masina de gaurit de banc Conține 21 produse.

pe pagină
Se afişează 1-12 din 21 articole
Se afişează 1-12 din 21 articole
Masina de gaurit de banc

Mașinile unelte sunt foarte utile pentru diverse aplicații, amplifică randamentul și, de asemenea, au rolul de a diminua sarcinile operatorului.

Utilajele, cu ajutorul cărora se realizează alezajele pieselor, se numesc mașini de găurit. Acestea pot fi mașini de găurit lemn sau mașini de găurit metal.

Operațiile cele mai frecvente sunt cele de găurire a pieselor de prelucrat, executarea diverselor operații de alezare, realizarea de filete.

Mașina de alezat staționară este dotată cu viteze de lucru și viteză  reglabilă continuu.

Aplicabilitate | Utilizare

Specific acestor mașini de găurit este precizia mare pe care o pot asigura la prelucrarea metalului, funcționarea lor fiind lipsită de vibrații, iar precizia de poziționare a sculei în raport cu piesa fiind foarte mică.

Dintre mașinile de găurit metal, cele mai utilizate sunt mașinile de găurit de banc.

Caracteristica principală a mașinilor de găurit de banc este existența coloanei staționare scurte care fixează mașina pe bancul de lucru.

Mașina de găurit cu coloană scurtă este compusă din:

  • Coloana mașinii de găurit care asigură legătura și alinierea dintre masa de lucru și placa de bază;
  • Masa de lucru care are rolul de a susține piesa de prelucrat și permite fixarea acesteia. Aceasta culisează pe coloana mașinii de găurit în funcție de operația de găurire  necesară;
  • Placa de bază dispune de canale T pentru fixarea piesei de lucru si, dacă este cazul, a unei menghine;
  • Capul de găurire are urmatoarele componenete: motorul mașinii, cutia de viteze, mânere pentru avans, arbore cu mandrină.

Diametrele mici ale alejazelor prelucrate în metal, precum și forțele de așchiere reduse impun variante constructive cât mai simple pentru ansambul arbore pricipal.

Domeniile de producție pentru mașinile de găurit de banc: prelucrări metalice, construcții, ateliere de întreținere, demolări, infrasctructură.

Recomandări | Avantaje

În funcție de necesitațile dumneavoastră cu privire la mașini de găurit de banc, este recomandat să ajungeți la un număr limitat de opțiuni.

Este foarte important sa vă ghidați după pricipalele caracteristici ale tipurilor de mașini de găurit si dupa dimensiunile elementelor componente principale.

Pentru a alege mașina de găurit potrivită pentru dumneavoastră trebuie sa luați în considerare faptul că, în funcție de piesa de lucru, poate fi ajustat capul de găurire.

Un avantaj in plus este functionarea silențioasă a mașinii de găurit metale de banc, lucru care duce la evitarea expunerii operatorului la zgomote puternice.

Un criteriu important in alegerea masinii de gaurit de banc este accesul facil la elementele de control ale echipamentului, ceea ce conduce la utilizarea ușoară a acesteia.

Aceste echipamente reprezinta una din cele mai bune alegeri pentru alezarea profilelor metalice din atelierele dumneavoastra.

Producători si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de masini de gaurit de banc de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM Germania, BERNARDO Austria si HOLZMANN Austria.