Masina de gaurit Vario de banc si cu coloana

Informatii utile

Masina de gaurit Vario de banc si cu coloana Conține 2 produse.

Se afişează 1-2 din 2 articole
Se afişează 1-2 din 2 articole
Masina de gaurit Vario de banc si cu coloana

Definire

Aceste masini unelte sunt foarte utile pentru diverse aplicatii, amplifică randamentul și, de asemenea, au rolul de a diminua sarcinile operatorului.

Utillajele cu ajutorul carora se realizeaza alezajele pieselor, se numesc masini de găurit. Acestea pot fi masini de gaurit lemn sau masini de gaurit metal.

Dintre mașinile de gaurit metal, cele mai utilizate sunt masinile de gaurit metal de banc.

Aplicabilitate | Utilizare

Masina de gaurit de banc si cu coloana Vario (mașina de găurit cu viteză variabilă) se comporta ca o mașină de gaurit de banc sau ca o mașină de găurit cu colonă, dar permite, in plus, selectarea continuu variabila a turației axului.

Domenii de prelucrare pentru mașinile de găurit metal de bac cu coloană Varioateliere de prelucrare, de întreținere, prelucrari metalice etc.

Pentru echilibrarea greutații subansamblului axului pricipal, în loc de contragreutați se folosete un arc. Când axul coboara, în timpul prelucrării, arcul este tensioat suplimentar.

Poate fi folosita pentru prelucrarea pieselor de dimensiuni mici sau mijlocii.

Operatii de prelucrare realizabile pe o astfel de masina de gaurit: gaurire, fatetare, alezare, filetare.

Masina de gaurit cu viteza variabila este prevazut cu un ax foarte rezistent la uzura si cu o rugozitate buna.

Aceste masini de gaurit se  recomanda companiilor care au ca obiect de activitate prelucrarea de metale, lucru datorat complexitatii operatiilor de gaurit metal.

Pentru alegerea masinii de gaurit se recomanda sa se ia in considerare dimensiunile și complexitatea piesei ce trebuie prelucrată.

Recomandări | Avantaje

Sunt foarte ușor de utilizat si, de asemenea, sunt caracterizate de un confort foarte ridicat în întreținere.

Anumite modele dispun de sisteme de lubrifiere pentru sistemul de transmisie al axului, cat și pentru sistemul de acționare al avansului automat cu ajutorul unor pompe (sistem de lubrifiere centralizat).

O parte dintre mașinile de găurit metal cu viteză variabilă au un dispozitiv de blocare pentru pana axului ideal pentru operații de frezare.

In cazul masinilor de gaurit cu viteza variabila dotate cu pompa de racire, se utilizeaza pentru prevenrea stropirii cu lichid de racire, un ghidaj de protectie aflat sub capul axului.

Sub capul axului se află un ghidaj de protecție pentru a preveni împroșcarea cu lichid de racire in timpul găuririi.

Se poate adopta o cinematica care reducere consistent vibratiile transmise de sistemul de antrenare.

Aceste echipamente reprezinta una din cele mai bune alegeri pentru gaurirea profilelor metalice din atelierele dumneavoastra.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini de gaurit de banc si cu coloana Vario de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM di Germania, BERNARDO din Austria si HOLZMANN din Austria.