Masina pentru gaurit si frezat

Informatii utile

Masina pentru gaurit si frezat Conține 20 produse.

pe pagină
Se afişează 1-12 din 20 articole
 • Masina de gaurit si frezat Holzmann BF 16V se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu reglaj continuu al turatiei.

 • Masina de gaurit si frezat Optimum BF 16 Vario se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu reglaj continuu al turatiei.

 • Masina de gaurit si frezat Holzmann BF 20V se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu reglaj continuu al turatiei, afisaj digital turatie, afisaj digital adancime de prelucrare si selector sens de rotatie.

 • Masina de gaurit si frezat Optimum BF 20 Vario se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu reglaj continuu al turatiei, afisaj digital turatie, afisaj digital cursa pinola, precum si lampa de lucru cu halogen.

 • Masina de gaurit si frezat Holzmann BF 25VLN se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu reglaj continuu al turatiei, afisaj digital turatie, afisaj digital adancime de prelucrare si selector sens de rotatie. Masa de lucru (700 x 180 mm) are o deplasare 480 mm (pe...

 • Masina de gaurit si frezat Optimum BF 20 L Vario se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu reglaj continuu al turatiei, afisaj digital turatie, afisaj digital cursa pinola, precum si lampa de lucru cu halogen. Aceasta freza metal este prevazuta cu masa...

 • Masina de gaurit si frezat Holzmann ZX 7045 se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cap frezor rotatv pana la 360°. Aceasta masina este modelul ideal pentru atelierele de reparatii caracterizandu-se printr-o constructie compacta si rezerva mare de putere.

 • Masina de gaurit si frezat Holzmann ZX 40PC este conceputa pentru a realiza diferite operatiuni de forajari, frezari si adancire. Datorita capului de angrenare rotativ si inclinabil, aceasta freza metal este ideala pentru diferite aplicatii in atelierele de reparatii, instruire etc.

 • Masina de gaurit si frezat Optimum MB 4 se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu 12 trepte de turatie.

 • Masina de gaurit si frezat Optimum BF 20 LD Vario se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu reglaj continuu al turatiei, afisaj digital turatie, afisaj digital cursa pinola, precum si lampa de lucru cu halogen. Aceasta freza metal este prevazuta cu masa...

 • Masina de gaurit si frezat Holzmann BF 50Mini se caracterizeaza printr-o contructie compacta din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cu 9 trepte de turatie selectabile prin mutarea curelelor pe fulii. Masa de lucru (600 x 152 mm) are o deplasare 370 mm (pe axa X) si 150 mm (pe axa Y).

 • Masina de gaurit si frezat Holzmann ZX 7050 se caracterizeaza printr-o contructie din fonta ce garanteaza performante si rezultate foarte bune de lucru fiind dotata suplimentar cap frezor rotatv pana la 360°. Aceasta masina este modelul ideal pentru atelierele de reparatii caracterizandu-se printr-o constructie compacta si rezerva mare de putere.

Se afişează 1-12 din 20 articole
Masina pentru gaurit si frezat

Definire

Masinile de frezat au o mare raspandire in industria mecanica, ocupand locul doi dupa strunguri. Masinile de frezat pentru metal sunt construite astfel incat sa satisfaca cerintele impuse de prelucrarea de precizie.

Sistemele de modulare permit montarea pe aceste masini a unei game largi de dispozitive de lucru si accesorii de reglare si control. Constructia acestor masini trebuie sa satisfaca cat mai mult cerintele impuse masinilor – unelte de precizie pentru prelucrare metal, adica rigiditate mare si miscari uniforme la organele mobile.

La realizarea caracteristicilor specific masinilor-unelte de precizie, o contributie importanta o are constructia ansamblului arbore principal si lagaruirea sa.

Aplicabilitate | Utilizare

Masinile de gaurit si frezat metal pot efectua, pentru prelucrare, operatii de frezare, gaurire metal, fatetare, filetare, alezare etc.

Din punct de vedere al particularitatilor cinematice se intalneste tendinta de izolare a arborelui principal de sistemul de antrenare. Legatura dintre arborele principal si mecanismul de variatie a turatiei se face la fel ca la stungurile pentru prelucrat metale, printr-o transmisie cu curele.

Masina - unealta este dotata cu ghidaje sub forma de coada de randunica, pe toate axele, reglabile cu rigle trapezoidale. Este prevazuta din fabricatie cu dispozitiv de rotatie stanga - dreapta a axului de frezare. Rigiditatea arborelui principal se obtine printr-o constructie robusta a acestuia. Rigiditatea lagarelor se realizeaza prin alegerea unor rulmenti corespunzatori sau a unor lagare de alunecare cu posibilitatea de reglare a jocului radial.

Avansul pentru realizarea operatiunii de alezare se realizeaza cu ajutorul manerelor in stea.

Suruburile conducatoare sunt supuse tratamentelor termice si sunt rectificate.

Recomandari | Avantaje

Aceasta masina de gaurit si frezat este recomandata pentru folosire in atelierele scolare, in cele de mecanica fina, dar si pentru utilizatorii amatori.

Masina este complet lipsita de vibratii, acest lucru fiind posibil datorita stabilitatii foarte bune a piciorului masinii.

Pentru executarea mai multor tipuri de operatii, capul frezor se poate inclina.

Cu ajutorul scalei se poate citi cu usurinta adancimea de gaurire.

Aceste utilaje ajuta la efectuarea multor aplicatii cu costuri reduse.

Precizia la concentricitate a pinolei este garantata de rulmentii cu role conice.

Munca precisa este asigurata de angrenajul electronic continuu cu care este prevazuta masina.

Este recomandat sa lubrifiati toate echipamentele inaintea utilizarii utilajului.

Nu utilizati echipamentul daca prezinta defectiuni, decat dupa ce acestea au fost remediate.

Pentru a avea o functionare cat mai buna a masinii de gaurit si frezat metal pastrati curate partile componente.

Angrenajele sunt ingrijit prelucrate, ceea ce asigura uniformitatea miscarilor organelor mobile.

Utilajele industriale de gaurit si frezat se caracterizeaza printr-o mare universalitate, facilitate de gama larga de acceorii de care pot beneficia aceste masini.

Producatori si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de masini de gaurit si frezat de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM din Germania, BERNARDO din Austria si HOLZMANN din  Austria.