Masina pentru gaurit si frezat

Informatii utile

Masina pentru gaurit si frezat Conține 20 produse.

pe pagină
Se afişează 1-12 din 20 articole
Se afişează 1-12 din 20 articole
Masina pentru gaurit si frezat

Definire

Masinile de frezat au o mare raspandire in industria mecanica, ocupand locul doi dupa strunguri. Masinile de frezat pentru metal sunt construite astfel incat sa satisfaca cerintele impuse de prelucrarea de precizie.

Sistemele de modulare permit montarea pe aceste masini a unei game largi de dispozitive de lucru si accesorii de reglare si control. Constructia acestor masini trebuie sa satisfaca cat mai mult cerintele impuse masinilor – unelte de precizie pentru prelucrare metal, adica rigiditate mare si miscari uniforme la organele mobile.

La realizarea caracteristicilor specific masinilor-unelte de precizie, o contributie importanta o are constructia ansamblului arbore principal si lagaruirea sa.

Aplicabilitate | Utilizare

Masinile de gaurit si frezat metal pot efectua, pentru prelucrare, operatii de frezare, gaurire metal, fatetare, filetare, alezare etc.

Din punct de vedere al particularitatilor cinematice se intalneste tendinta de izolare a arborelui principal de sistemul de antrenare. Legatura dintre arborele principal si mecanismul de variatie a turatiei se face la fel ca la stungurile pentru prelucrat metale, printr-o transmisie cu curele.

Masina - unealta este dotata cu ghidaje sub forma de coada de randunica, pe toate axele, reglabile cu rigle trapezoidale. Este prevazuta din fabricatie cu dispozitiv de rotatie stanga - dreapta a axului de frezare. Rigiditatea arborelui principal se obtine printr-o constructie robusta a acestuia. Rigiditatea lagarelor se realizeaza prin alegerea unor rulmenti corespunzatori sau a unor lagare de alunecare cu posibilitatea de reglare a jocului radial.

Avansul pentru realizarea operatiunii de alezare se realizeaza cu ajutorul manerelor in stea.

Suruburile conducatoare sunt supuse tratamentelor termice si sunt rectificate.

Recomandari | Avantaje

Aceasta masina de gaurit si frezat este recomandata pentru folosire in atelierele scolare, in cele de mecanica fina, dar si pentru utilizatorii amatori.

Masina este complet lipsita de vibratii, acest lucru fiind posibil datorita stabilitatii foarte bune a piciorului masinii.

Pentru executarea mai multor tipuri de operatii, capul frezor se poate inclina.

Cu ajutorul scalei se poate citi cu usurinta adancimea de gaurire.

Aceste utilaje ajuta la efectuarea multor aplicatii cu costuri reduse.

Precizia la concentricitate a pinolei este garantata de rulmentii cu role conice.

Munca precisa este asigurata de angrenajul electronic continuu cu care este prevazuta masina.

Este recomandat sa lubrifiati toate echipamentele inaintea utilizarii utilajului.

Nu utilizati echipamentul daca prezinta defectiuni, decat dupa ce acestea au fost remediate.

Pentru a avea o functionare cat mai buna a masinii de gaurit si frezat metal pastrati curate partile componente.

Angrenajele sunt ingrijit prelucrate, ceea ce asigura uniformitatea miscarilor organelor mobile.

Utilajele industriale de gaurit si frezat se caracterizeaza printr-o mare universalitate, facilitate de gama larga de acceorii de care pot beneficia aceste masini.

Producatori si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de masini de gaurit si frezat de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM din Germania, BERNARDO din Austria si HOLZMANN din  Austria.