Masina de frezat universala pentru metal

Informatii utile

Masina de frezat universala pentru metal Conține 9 produse.

Se afişează 1-9 din 9 articole
 • Masina de frezat universala Holzmann BF 500D este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, 1000 x 240 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari.

 • Masina de frezat universala Holzmann BF 500DDRO este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, 1000 x 240 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari. Aceasta freza este prevazuta cu afisaj digital DRO pe 3 axe.

 • Masina de frezat universala Holzmann BF 600D este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, 1200 x 280 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari. Aceasta freza este prevazuta cu afisaj digital DRO pe 3 axe.

 • Masina de frezat universala Optimum MT 50 este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, de 1000 x 240 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari.

 • Masina de frezat universala Holzmann BF 700 este destinata realizarii lucrarilor usoare si medii de frezare. Datorita ariei extinse de aplicatii, acest model poate prelucra eficient serii mici si medii in diferitele ateliere de prelucrari metalice.

 • Masina de frezat universala Holzmann BF 1000DDRO este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, 1370 x 320 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari. Aceasta freza este prevazuta cu afisaj digital DRO pe 3 axe.

 • Masina de frezat universala Optimum MT 100 este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, 1120 x 260 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari.

 • Masina de frezat universala Optimum MT 200 este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, de 1600 x 360 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari.

 • Masina de frezat universala Optimum MT 8 este destinata productiei de serii mici si pieselor unicat caracterizandu-se printr-o combinatie a unui ax vertical si orizontal. Masa de lucru supradimensionata, de 1320 x 360 mm, permite prelucrarea facila a pieselor de dimensiuni mari. Aceasta freza metal este echipata cu schimbator pneumatic scule si avans...

Se afişează 1-9 din 9 articole
Masina de frezat universala pentru metal

Definire

Masinile de frezat au o mare raspandire in industria mecanica, ocupand locul doi dupa strunguri.

Masinile de frezat pentru metal sunt construite astfel incat sa satisfaca cerintele impuse de prelucrarea de precizie.

Sistemele de modulare permit montarea pe aceste masini a unei game largi de dispozitive de lucru si accesorii de reglare si control.

Constructia acestor masini trebuie sa satisfaca cat mai mult cerintele impuse masinilor – unelte de precizie pentru prelucrare metal, adica rigiditate mare si miscari uniforme la organele mobile.

La realizarea caracteristicilor specific masinilor-unelte de precizie, o contributie importanta o are constructia ansamblului arbore principal si lagaruirea sa.

Aplicabilitate | Utilizare

Masinile de frezat universale pot efectua operatii de frezare metal, fatetare, gaurire, filetare, alezare, retificare etc.

Motorul electric transmite miscarea unei cutii de viteze cu blocuri baladoare prin intermediul unui cuplaj cu lamele.

Aceste masini de frezat metal au urmatoarele componente:

 • Corp care este compus din picior, baza si coloana;
 • Masa de lucru este mobila pe directe transversala sau longitudinala;
 • Sistem de transmisie principal are o structura de transmisie cu roti dintate;
 • Cutie de avans este actionata direct de catre motor;
 • Sistem de racire format din pompa de racire, tub de racire si rezervor pentru emulsie;
 • Sistem de lubrifiere format din pompa de lubifiere;
 • Parte electronica.

De la cutia de viteze miscarea pleaca spre arborele principal prin intermediul unei transmisii cu curele si poate ajunge la acestea fie direct de la roata de curea, atunci cand baladorul realizeaza cuplarea rotii sale dintate cu dantura interioara, fie prin mecanismul cu intermediara.

Transmisia cu curele realizeaza o izolare a arborelui principal fata de cutia de viteze si astfel vibratiile acesteia din uram nu se mai pot transmite arborelui principal.

Mecanismul cu intermediara a fost introdus pentru a permite masinii-unelte sa lucreze la operatii de degrosare, intr-un ritm mai intens.

Sunt foarte ușor de utilizat si, de asemenea, sunt caracterizate de un confort foarte ridicat în întreținere.

Recomandari | Avantaje

Functionarea lipsita de vibratii a arborelui principal este insa conditionata atat de constructia ansamblului arbore principa-lagare, cat si de constructia intregului lant cinematic principal.

Aceste utilaje universale sunt foarte eficiente si garanteaza siguranta prelucrarilor de frezare a pieselor din metal.

Masina de frezat metal universala este foarte usor de utilizat si are o constructie ergonomica per total, inclusiv a manetelor, a rotilor de mana, panourilor de comanada si amplasarile lor pe masina.

In cazul masinilor de frezat cu viteza variabila dotate cu pompa de racire, se utilizeaza pentru prevenrea stropirii cu lichid de racire, un ghidaj de protectie aflat sub capul axului.

Se poate adopta o cinematica care reducere consistent vibratiile transmise de sistemul de antrenare.

Un avantaj este, de asemenea, coordonarea accesibila a echipamentului si a elmentelor de comanda.

Producatori si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de masini de frezat universale de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM din Germania, BERNARDO din Austria si HOLZMANN din Austria.