Masina de frezat multifunctionala

Informatii utile

Masina de frezat multifunctionala Conține 2 produse.

Se afişează 1-2 din 2 articole
  • Masina de frezat multifunctionala Optimum MF 2 Vario DPA permite numeroase posibilitati de reglare a capului frezor si are o constructie robusta din fonta. Acest model se adapteaza perfect lucrarilor usoare si medii de gaurit si frezat in atelierele de reparatii si mestesugarii. Aceasta masina de frezat este prevazuta cu avans automat in axa X.

  • Masina de frezat multifunctionala Optimum MF 4 Vario DPA permite numeroase posibilitati de reglare a capului frezor si are o constructie robusta din fonta. Acest model se adapteaza perfect lucrarilor usoare si medii de gaurit si frezat in atelierele de reparatii si mestesugarii. Aceasta masina de frezat este prevazuta cu avans automat in axele X si Z.

Se afişează 1-2 din 2 articole
Masina de frezat multifunctionala

Aplicabilitate | Utilizare

Din aceasta categorie de masini de frezat multifunctionale pentru piese metalice fac parte masinile pentru prelucrarea canalelor de pana, masinile pentru prelucrarea camelor disc sau cilindrice, masinile specializate pentru prelucrarea unei anumite piese sau a unei familii de piese etc.

Aceste utilaje difera de masinile de frezat obisnuite numai prin constructia lanturilor cinematice de avans.

Specific miscarii de avans la aceste masini este lungimea constanta si de marime redusa a curselor de lucru.

Specific acestor masini de frezat multifunctionale este faptul ca la degrosare, momentul rezistent este mai mare decat la operatiile de finisare si de aceea este necesara o reducere a turatiei arborelui principal, pentru a creste momentul de torsiune disponibil al acestuia.

La aceste masini unelte de mare precizie se folosesc lagare de alunecare cu posibilitati de reglare a jocului radial.

Aceste utilaje sunt prevazute cu pinola cromata dotata cu limitator micrometric pentru adancire si sunt livrate cu trei avansuri automate ale pinolei. Reglarea avansului pinolei se realizeaza prin maneta in stea pozitionata convenabil pentru o actionare facila.

Scala de masurare a lungimii este integrata in masa transversala.

Recomandari | Avantaje

Variatia fortei de aschiere la frezare face ca momentul rezistent la arborele principal sa fie variabil. Acest lucru ar avea drept urmare o rotatie neuniforma, cu socuri, a arborelui principal, procesul de aschiere la frezare reprezentand o sursa de vibratii intretinute. Pentru a anhila aceste vibratii si pentru a unformiza turatia arborelui principal este recomandabil ca asesta sa fie prevazut cu un volant.

Masinile de frezat multifunctionale , fiind destinate productiei de serie si de masa au domeniul de reglare al lungimii cursei de avans fix.

Cerintele impuse acestei categorii de masini:

  • Realizarea cu precizie foarte mare a lungimii cursei;
  • Realizarea unei miscari de avans uiforme pentru a asigura o calitate buna a suprafetei prelucrate;
  • Posibilitatea de automatizare a ciclului de lucru a masinii, cerinta impusa de obtinerea unor indici superiori de productivitate;
  • Arborii de comanda pe care sunt montate camele trebuie sa aiba o miscare de rotatie uniforma.

Producatori si game

holz-maschinen ofera o gama larga de masini de frezat multifunctionale de la producatori cunoscuti cum ar fi: OPTIMUM din Germania, BERNARDO din Austria si HOLZMANN din Austria.