Masina de ascutit burghie

Informatii utile

Masina de ascutit burghie Conține 3 produse.

Se afişează 1-3 din 3 articole
Se afişează 1-3 din 3 articole
Masina de ascutit burghie

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste masini de ascutit burghie se folosesc in scularii pentru executarea in final a taisului principal si a unghiului de asezare la valorile necesare, iar in atelierele de ascutit din sectiile aschietoare pentru refacerea acestui tais, uzat in timpul exploatarii.

La ascutire se mai urmareste obtinerea unor taisuri simetrice si egale intre ele, ca  unghiuri de atac de o marime dorita.

Modelele de masini de ascutit burghie se impart in:

  • Masini de ascutit dupa o suprafata conica;
  • Masini de ascutit dupa o suprafata elicoidata;
  • Masini de ascutit dupa suprafete cilindro – eliptice.

Acele masini – unelte pentru ascutire dupa o suprafata conica trebuie sa asigure burghiului rotirea dupa o axa care permite ca linia de tangenta dintre fata fata discului abraziv si suprafata de asezare pe care se executa polizarea, sa se situeze in permanenta pe suprafata unui con imaginar.

Practic, prin deplasare, aceasta linie de contact genereaza fata de asezare a burghiului. Burghiul se roteste in jurul axei pana ce se prelucreaza intreaga suprafata de asezare a unui dinte al acestuia.

In cazul ascutirii burghiului dupa suprafata eliciodala este necesara realizarea unor deplasari complexe ale sculei abrazive.

Recomandari | Avantaje

Atunci cand se executa operatia de ascutire burghiu nu trebuie neglijat unghiul mort al echipamentului. Este recomandat ca bucsele de ascutire sa fie fixate pe pozitia de lucru a acestei masini pentru ascutit burghie, pentru ca bucsa sa fie paralele cu cutitul burghiului.

Pentru executarea ascutirii sunt necesare urmatoarele miscari: rotatia burghiului, deplasarea burghiului in lungul axei sale, rotirea sculei abrazive si deplasarea acesteia in lungul axei proprii.

Uzura uniforma a sculei este asigurata de axul tubular care, impreuna cu arborele principal, executa deplasari axiale.

Rolul principal al acestor masini este de a prelungi durata de utilizare a sculelor pentru gaurit.

Un criteriu important in alegerea unei masini pentru ascutit sule metalice este accesul facil la elementele de control ale echipamentului, ceea ce conduce la utilizarea ușoară a acesteia. De asemenea, este caracterizata de un confort ridicat în întreținere.

Producatori si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de masini pentru ascutit burghie de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria, HOLZMANN din Austria si OPTIMUM din Germania.