Masina de rectificat rotund

Informatii utile

Masina de rectificat rotund 

Masina de rectificat rotund

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste masini de rectificat rotund sunt utilizate pentru netezirea suprafetelor cilindrice atat interioare, cat si exterioare.

Dupa pozitia axei in lungul careia se deplaseaza scula de lucru, aceste masini pot fi: orizontale si inclinate. Acestea modele de masini de slefuit servesc la netezirea alezajelor lungi si foarte lungi. Masinile cu ax inclinat se utilizeaza numai pentru piese speciale.

Miscarea de rotatie la scula de rectificat, la aceste masini pentru slefuit metal, se realizeaza, de regula, printr-o transmisie mecanica, iar cea rectilinie alternativa se realizeaza hidraulic.

Aceasta masina - unealta functioneaza in ciclu automat. Motorul asigura, prin intermediul unei cutii de viteze,  miscarea de rotatie a axului portscula, iar motorul antreneaza pompa pentru actionarea hidraulica a aceluiasi arbore. La aceste echipamente tehnice, viteza de rotatie a arborelui portpiesa poate fi reglata.

Constructia acestui utilaj trebuie executata astfel incat sa asigure sculei deplasari coaxiale cu axa piesei de prelucrat. In acest scop dispozitivul port - scula este prevazut cu un sistem oscilant prin care se realizeaza legatura cu axul de antrenare al masinii. Forta de apasare a sculei se transmite acesteia, de la masina, numai pe directia axei.

Recomandari | Avantaje

Cele mai bune rezultate de prelucrare prin diverse operatiuni de slefuire se obtin prin capul axului ajustat cu precizie si axul de slefuire stabil.

Unul dintre avantajele acestui utilaj este acela ca masa supradimensionata poate fi inclinata in doua directii pentru slefuirea conica si, mai ales, faptul ca poate fi adusa in pozitia dorita datorita unei scale incluse.

Peretele standului masinii de rectificat rotund nu este afectat de fluctuatiile de tempertura si deformare, datorita dimensiunilor sale mari si a nervurii  puternice.

Datorita peliculei de ulei dintre ax si lagar contactul acestora este redus, acest lucru elimina foarte mult vibratiile si creste precizia de lucru, obtinadu-se astfel  o calitate ridicata a suprafetei.

Avansurile se pot regla variabil continuu si au o temporizare optionala la sfarsitul fiecarei curse a mesei.

Miscarea mesei pe directie longitudinala se poate face manual, printr-o manivela, sau automat cu ajutorul avansului rapid.

Producatori si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de masini de rectificat rotund de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.