Masina de rectificat plan

Informatii utile

Masina de rectificat plan 

Masina de rectificat plan

Aplicabilitate | Utilizare

Aceasta masina de rectificat plan este o masina – unealta care se utilizeaza pentru rectificarea plana a unor piese metalice.

Pentru rectificare plana este necesar ca masina sa asigure o deplasare relativa intre scula si suprafata piesei de prelucrat, in prezenta unui material abraziv sub forma de pulbere sau de pasta.

Aceste masini au unul sau doua discuri inelare, din fonta sau din material abraziv, prin intermediul carora, in prezenta pulberilor sau a pastei abrazive, se actioneaza  asupra pieselor de prelucrat. Discurile, care sunt folosita si ca element de antrenare a pieselor, executa miscari de rotatie in plan orizontal. Aceste masini de rectificat plan cu un singur disc se folosesc pentru netezirea unei singure suprafete a pieselor de lucru, iar cele cu doua discuri asigura netezirea simultana a doua suprafete.

Masina de rectificat plan are urmatoarele componente: disc de slefuire, flansa disc, platou magnetic, suport de echilibrare, ecran de protectie, dispozitiv de demagnetizare etc.

Aceste echipamente tehnice trebuie sa asigure un regim de lucru cu care sa se realizeze numai retezarea asperitatilor ramase de la prelucrarea precedenta.

Acest tip de utilaj poate fi folosit pentru prelucrarea unei mari varietati de piese. Ele pot fi considerate masini – unelte universale. Largirea posibilitatilor tehnologice ale acestor masini se asigura prin echiparea cu dispozitive auxiliare.

Recomandari | Avantaje

Granulele abrazive nu trebuie sa treaca pe aceeasi traiectorie decat numai dupa un timp prestabilit, ceea ce duce la faptul ca  echipamentul tehnic pentru rectificat metal trebuie sa aduca scula de slefuit in aceeasi pozitie numai dupa un timp indelungat.

Masa poate fi reglata foarte usor, chiar si la suprasarcina acest lucru datorandu – se sistemului hidraulic. Utilajul permite deplasarea acesteia atat longitudinal, cat si transversal.

De asemenea, un avantaj al masinii de rectificat plan il constituie prezenta sistemului de oprire automata la finalizarea operatiunii de slefuire.

Vibratiile si incalzirea termica sunt reduse prin intermediul unitatii hidraulice separate care este prevazuta cu schimbator de caldura.

Pelicula de ulei de la ghidaje asigura alunecarea cu efect usor de impingere.

Masina este dotata cu control digital automat pentru avansul vertical controlat de un electromotor.

Producatori si game

metall-maschinen.ro ofera o gama larga de masini de rectificat plan de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria si HOLZMANN din Austria.