Ghilotina manuala tabla

Informatii utile

Ghilotina manuala tabla 

Ghilotina manuala tabla

Caracterizarea tehnologica, in general, a oricarui process de prelucrare mecanica se face prin calitatea suprafetelor obtinute, prin precizia dimensionala si de pozitie reciproca a suprafetelor, prin caracteristicile stratului superficial.

Precizia pieselor taiate la foarfece depinde , in principal, de procedeul de taiere, de tipul si precizia utilajului, de grosimea materialului, de configuratia si dimensiunile piesei, de starea muchiilor taietoare ale cutitelor, de forta de fixare a semifabricatelor, de modul de reglarea limitatoarelor.

In functie de forma profilului laminatului, de conditiile de precizie la lungimea materialului debitat, precizia formei semifabricatului in zona debitata, de rugozitatea suprafetei rezultate prin separarea materialului si de tipul productiei in care se executa semifabricatele respective, se utilizeaza diferite procedee de debitare prin forfecare la rece.

Ghilotinele pentru debitat tabla se impart in:

  • Foarfece de banc;
  • Foarfece manuale pentru debitat profile;
  • Foarfece de tabla manuale;
  • Foarfece de tabla cu pedala de actionare;
  • Foarfece electrice de precizie pentru tabla;
  • Ghilotine cu actionare pneumatica.

Foarfece de banc:

Utilizate de obicei ca operatii premergatoare, taierile cu foarfece de banc nu necesita operatii deosebite de pregatire a semifabricatului.

Marimea rugozitatii suprafetei taiate depinde, in principal, de materialul de prelucrat, starea taisurilor si de jocul dintre lamele foarfecelor.

Taierea cu foarfece se constituie adesea in solutii la indemana intreprinderilor de toate marimile, pentru pregatirea semifabricatelor necesare operatiilor de debitare.

Foarfece manuale pentru debitat profile:

O ghilotina de taiat tabla si profile este utilizata de obicei pentru debitarea diferitelor forme din foi metalice cu dimensiuni mici. Modelele de ghilotina manuala pentru tabla si profile au dimensiui mici si sunt destinate utilizarii mobile avand o greutate redusa.

Foarfece de tabla manuale:

In general, taiera cu foarfece de tabla manuale, se utilizeaza pentru debitarea foilor de tabla, a pieselor rectilinii sau unghiulare.

Acest model de foarfece pentru debitat tabla este destinat prelucrarii profilelor circulare, patrate, profilelor T, cornier si platbandei.

Foarfece de tabla cu pedala de actionare:

Foarfeca de tabla cu pedala de actionare este conceputa pentru debitarea diferitelor materiale.

Operarea ghilotinei se realizeaza prin intermediul pedalei de picior.

Aceast tip de foarfeca de tabla cu pedala de actionare este prevazut cu urmatoarele elemente: suport frontal, limitator spate, limitatoare laterale, cutit superior si cutit inferior de otel de calitate superioara.