Dispozitiv de crestat tevi (gura de lup)

Informatii utile

Dispozitiv de crestat tevi (gura de lup) 

Dispozitiv de crestat tevi (gura de lup)

Una dintre operatiile de prelucrare la rece este cea de crestat tevi care se realieaza cu ajutorul unui dispozitiv de crestat tevi sau gura de lup. Aceasta prelucrarea are ca scop crearea posibilitatii de imbinare a tevilor si are loc inaintea sudarii sau imbinarii acestora in forma de T.

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste dispozitive de crestat tevi pot realiza doua feluri de crestare: cele care se fac in capatul tevii si cele care se fac pe lateralul tevii.

Crestarea se poate face sub forma unui orificiu semicircular, anume pe lateralul tevii, si formeaza baza T – ului  sau sub forma unui V si anume in capatul tevii, pentru fixarea intr – o anumita cavitate.

Pot fi utilizate atat de utilizatorii amatori, cat si de utilizatorii profesionisti, iar domeniile de prelucrare metal in care pot fi folosite acesta sunt: ateliere de prelucrare metal, ateliere industriale, atelire mecanice etc.

Cu acest tip de dispozitiv tehnic pentru crestat piese din metal se pot prelucra tevi pentru abur, tevi pentru gaz, tevi de otel etc.

De asemenea, se utilizeaza inaintea operatiilor de asamblare si sudare a doua sau mai multe tevi.

Aceste utilaje tehnice pentru crestat tevi pot fi utilizate pentru realizarea unui numar redus de piese, dar si pentru o utilizare intensiva cu o productie mai mare. Pentru acestea se folosesc fie dispozitive manuale de crestat, fie dispozitive motorizate de  crestat tevi.

Recomandari | Avantaje

Aceste modele de dispozitive de crestat tevi sunt cea mai buna alegere pentru realizarea unor crestaturi perfecte in tevile ce urmeaza a fi asamblate.

O modalitate buna de utilizare a acestui dispozitiv presupune amplasarea corespunzatoare a masinii pe teava ce urmeaza a fi prelucrata. Acest lucru asigura o precizie ridicata in imbinarea tevilor.

Dispozitivele de crestat tevi, gruile de lup implica costuri reduse si realizeaza prelucrari de calitate in ceea ce priveste executarea orificiilor.

Un avantaj important este acela ca masina – unealta pentru crestat tevi ofera posibilitatea de a combina diametre diferite intr – un singur dispozitiv.

Datorita arborelui excentric cu care este dotat, acest mecanism poate fi foarte usor de manevrat si se poate folosi atat in pozitie orizontala, cat si in pozitie verticala.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de dispozitive de crestat tevi de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria.