Masina manuala pentru decupat

Informatii utile

Masina manuala pentru decupat 

Masina manuala pentru decupat

Aplicabilitate | Utilizare

De regula, acest tip de masini manuale pentru decupat tabla este utilizat in atelierele mici pentru executarea decuparii dupa anumite sabloane.

Caracteristica principala a procedeelor din aceasta categorie de utilaje mecanice o constituie avantajul simplitatii constructiei sculelor, deoarece ele folosesc numai sabloane de decupare.

Aceste masini – unelte pentru decupat metal sunt eficiente in conditii de productie de serie mica, deoarece cheltuielile de productie se reduc din costul scazut al sculelor, comparativ cu  situatia executarii pieselor respective cu stante obisnuite, utilizate in productia de serie mijlocie sau de masa.

Pentru realizarea decuparii cu ajutorul acestui echipament tehnic, sablonul de decupat, constituit dintr – o placa de otel, o imbinare a cutitelor la un anumit unghi si cu conturul exterior corespunzator conturului piesei de decupat, se asaza pe placa de baza.

Procedeele de decupare prin presare la rece sunt utilizate in industria constructiilor de masini, in industria mecanica, in mecanica fina, in electronica, in industria de tehnica militara etc.

Actionarea acestei masini tehnice industriale se realizeaza prin intermediul unei parghii dotata cu dispozitiv de blocare in partea superioara.

Recomandari | Avantaje

Se prelucreaza bine tablele din oteluri, din aluminiu semidur sau dur si din alama. Se evita aplicarea procedeelor de stantare de precizie pentru tablele din materiale cu o structura ce contine cementita lamelara.

Aceasta metoda de decupare asigura o precizie dimensionala deosebita pieselor, suprafata forfecata avand o netezimie foarte buna, iar planeitatea piesei este perfecta.

Principalul avantaj tehnico – economic al constructiei pieselor stantate (decupate) este constituit din asigurarea consumului minim de material, concomitent cu utilizarea unui numar minim de prelucrari si posibilitatea executarii piesei cu masini pentru decupat cat mai simple (masini manuale pentru decupat).

Trebuie avut in vedere ca precizia prescrisa a pieselor sa fie strict cea necesara, deoarece costurile realizarii lor cresc o data cu crestere preciziei lor, mai ales la productia de serie mica.

Exploatarea fara vibratii si fara torsiune se datoreaza constructiei robuste din fonta a utilajului.

Debitarea cu aceste masini manuale pentru decupat se realizeaza cu precizie si fara bavuri.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini manuale pentru decupat de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria.