Masina pneumatica pentru decupat

Informatii utile

Masina pneumatica pentru decupat 

Masina pneumatica pentru decupat

Aplicabilitate | Utilizare

Metoda de decupare cu masini pneumatice pentru decupat asigura pieselor precizii ridicate si consta in comprimarea puternica a materialului in apropierea muchiilor taietoare a elementelor active.

Procedeul de prelucrare executat de acest tip de masini preumatice pentru decupat da rezultate bune la executarea unor piese din otel, alama, aluminiu, duraluminiu etc.

Precizia pieselor obtinute prin decupare se apreciaza prin abaterile dimensionale si abaterile de la forma geometrica rezultate dupa taiere. Precizia depinde de o serie de factori, ce reprezinta surse de erori care apar in procesul stantarii:

  • Configuratia si dimensiunile piesei prelucrate, inclusiv grosimea materialului;
  • Natura si caracteristicile materialului prelucrat;
  • Planeitatea benzii;
  • Tipul si starea presei;
  • Starea muchiilor taietoare, respectiv marimea uzurii acestora;
  • Precizia executarii elementelor active ale stantei.

Abaterile dimensionale la decupare depind de natura si caracteristicile materialului, de marimea uzurii muchiilor active, de grosimea materialului si de dimensiunile ce se prelucreaza.

Materialul cuprins intre sablon si placa activa este supus la puternice tensiuni normale de compresiune care dau nastere la deformatii de compresiune  in directie perpendiculara pe suprafata piesei si la alungirea fibrei medii ale materialului in directie transversala.

Recomandari | Avantaje

Un element deosebit de important la aprecierea corecta a calitatii piesei prelucrate prin decupare este cel al marimii bavurii. Aceasta apare, in principal, din cauza uzarii elementelor active. La acest utilaj bavura este exclusa.

Principalul indicator tehnico – economic al pieselor decupate este constituit de costul scazut al fabricarii lor.

Trebuie avuta in vedere o croire rationala si economica a semifabricatului. Se va incerca utilizarea cat mai mult posibil a croirii cu deseuri putine sau a croirii fara deseuri.

Productivitatea ridicata a acestui echipament tehnic este asigurata de actionarea pneumatica.

Acest tip de masina se recomanda utilizatorilor profesionisti si se foloseste, de regula, in atelierele pentru prelucrari mecanice.

Masina pneumatica pentru decupat este ideala pentru realizarea operatiunilor de taiere fara bavuri si fara indoirea unghiurilor.

Actionarea masinii se realizeaza cu ajutorul unei pedale crescand astfel productivitatea.

Cu acest tip de echipament tehnic pentru decupat se pot realiza si debitari in serie, iar acest lucru de datoreaza limitatoarelor reglabile cu care este dotat.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini pneumatice pentru decupat de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.