Dispozitiv universal de indoit

Informatii utile

Dispozitiv universal de indoit 

Dispozitiv universal de indoit

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste modele de dispozitive universale pentru indoit tevi sau bare sunt utilaje folosite pentru mai multe tipuri de operatii, in special, de catre producatorii care prelucreaza piese din fier forjat.

Indoirea cu o astfel de masina – unealta universala se face in functie de forma semifabricatului din metal, de precizia de prelucrare si de volumul productiei.

Indoirea pieselor sub forma complexa se refera la o gama larga de piese cu portiuni indoite in sensuri diferite, cu raze diferite de indoire, cu formarea unor contururi inchise etc.

Aceasta indoire pe masini universale de indoit se utilizeaza in cazul productiei individuale sau de serie mica.

In productia de serie mare si de masa, piesele complexe se realizeaza cu ajutorul utilajelor complexe, cu actiune succesiva utilizand semifabricate sub forma de bare.

Pentru indoirea in U a pieselor din categoria scoabelor care, in general, au laturile indoite mai departate, se utilizeaza diferite operatii in functie de precizia ceruta si de volumul productiei.

Pentru piese cu grosime mai mare sau cu raze mai mici de indoire, dificultatile in realizarea operatiei de indoire sunt mai mari.

Acest dispozitiv este utilizat, de regula, pentru executarea diverselor indoiri fara colturi sau cu colturi rotunjite.

Recomandari | Avantaje

O importanta economie se poate realiza si prin proiectarea formei si dimensiunilor pieselor in concordanta cu procesul tehnologic, care sa permita reducera numarului de operatii, marirea productivitatii muncii, reducerea cheltuielilor si a timpului de pregatire a productiei pentru fabricarea pieselor.

Pricipalul avantaj tehnico – economic al constructiei acestui echipament pentru indoit este constituit din asigurarea consumului minim de material, concomitent cu utilizarea unui numar minim de prelucrari.

Aceasta masina universala pentru indoit este ideala pentru curbarea la rece a diferitelor tevi cofectionate din otel, cupru, alama sau alte materiale, fara deformarea acestora.

Un avantaj il constituie faptul ca acest dispozitiv poate fi utilizat pentru mai multe tipuri de operatii operatii, in  ateliere pentru prelucrari metalice sau ateliere de reparatii si in santierele de constructii.

Aceste dispozitive sunt ideale pentru realizarea de indoiri circulare, in unghi sau spirala a pieselor metalice.

Producători si game

MasiniUnelteRo.ro  ofera o gama larga de dispozitive universale pentru indoit de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALLKRAFT din Germania.