Dispozitiv de indoit colturi

Informatii utile

Dispozitiv de indoit colturi 

Dispozitiv de indoit colturi

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste tipuri de dispozitive pentru indoit colturi sunt folosite in prelucrari ale pieselor metalice, mai precis indoirea acestora la anumite unghiuri care pot fi determinate usor cu ajutorul unei scale unghiulare.

Cu acest model de masina pentru indoit se pot prelucra profile rotunde, profile rectangulare, cornere, platbanda etc. Indoirea se face, de regula, intr – o singura operatie.

Domeniile de prelucrare in care sunt utilizate aceste echipamente tehnice pentru indoit tabla sunt, de regula, atelierele mici pentru prelucare metal.

Acest dispozitiv este utilizat atat pentru indoirea la rece, cat si pentru indoirea la cald si este dotata cu urmatoarele elemente: limitator unghiular, placute de indoire, maner pentru indoire, limitator material etc.

Precizia pieselor indoite si, in general, calitatea procesului de indoire depind, in mod substantial, de caracteristicile constructive ale masinii – unelte.

Procedeele de indoire prin presare la rece sunt utilizate in industria constructoare de masini, in mecanica fina, in electronica, in industria de tehnica militara etc.

Masinile destinate indoirii au forme in conformitate cu piesa cu care se executa.

Prelucrarea colturilor prin indoire la rece este un procedeu economic mai ales atunci cand acesta are loc in productia de serie mare si de masa.

Recomandari | Avantaje

Utilizarea acestor modele de masini de indoit colturi reprezinta o alegere ieftina pentru obtinerea anumitor piese la calitate ridicata si cu preturi mici.

Indoirea pieselor simple se realizeaza, in general, fara dificultati.

Precizia pieselor indoite in Z creste daca semifabricatul se pozitioneaza corect inainte de indoire. Pentru piesele cu precizie ridicata este necesara prelucrarea intr – un numar minim de operatii.

De asemenea, precizia ridicata la operatiuni repetitive este asigurata si de un limitator de indoire.

Acest tip de utilaj tehnic pentru indoit colturi este ideal pentru exploatarea in atelierele de reparatii si lacatuserii.

Echiparea acestui dispozitiv tehnic pentru indoit colturi cu sistem de fixare cu excentric asigura lucrul rational.

In functie de operatiunile pe care vreti sa le executati si costurile implicate de acestea puteti alege masina – unealta necesara pentru indoirea profilelor din metal.

Producători si game

MasiniUnelteRo.ro  ofera o gama larga de dispozitive pentru indoit colturi de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALLKRAFT din Germania.