Masina de tesit muchii

Informatii utile

Masina de tesit muchii 

Masina de tesit muchii

Aplicabilitate | Utilizare

Masinile pentru tesit muchii fac parte din categoria masinilor pentru indoit metale si sunt folosite in executarea operatiilor de tesire a muchiilor fasiilor semifabricatelor din otel, aluminiu, cupru, alama etc.

Realizarea unor piese prin indoire in conditii de precizie impuse si a unor parametri economici rationali, depinde, in mare masura de particularitatile constructive ale pieselor si de procesele si procedeele tehnologice de prelucrare utilizate.

Specific acestor mașini pentru tesit muchii este precizia mare pe care o pot asigura la prelucrarea metalului, funcționarea lor fiind lipsită de vibrații, iar precizia de poziționare a sculei în raport cu piesa fiind foarte mică.

Printre cele mai importante particularitati constructive care influienteaza obtinerea pieselor prin indoire sunt calitatea si starea materialului, dimensiunile si forma semifabricatului, felul si marimea deformatiilor plastice care apar in zona indoirii, simetria formei piesei etc.

Aceste tipuri de masini pentru tesit muchii sunt foarte utile cand piesa trebuie sa aiba marginile tesite si, comparativ cu alte utilaje care se utilizeaza pentru acelasi fel de operatiune, ofera o productivitate ridicata.

Domeniile de prelucrare a metalului in care se utilizeaza aceste utilaje tehnice sunt atelierele mecanice, ateliere industriale, industria mecanica si , de asemenea, pot fi utilizate si in ateliere de reparatii.

Recomandari | Avantaje

În funcție de necesitațile dumneavoastră cu privire la mașini pentru tesit muchii, este recomandat să ajungeți la un număr limitat de opțiuni.

La proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare a pieselor indoite, trebuie avut in vedere ca decuparea semifabricatelor supuse ulterior indoirii cu raze de curbura mici, sa se execute astfel incat linia de indoire sa fie dispusa transversal, sub un anumit unghi fata de directia fibrelor de laminare, in caz contrar fiind posibila aparitia fisurilor.

La indoirea unor portiuni inguste fata de restul piesei portiunea curba nu trebuie sa cuprinda si zona lata a piesei.

Principalul indicator tehnico – economic al pieselor indoite este constituit din costul fabricarii lor. O importanta deosebita este avuta de criorea rationala, economica a semifabricatului.

Trebuie luate in considerare conditiile tehnice ale masinii precum si dimensiunile componentelor principale.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini pentru tesit muchii de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.