Masina hidraulica indoit teava

Informatii utile

Masina hidraulica indoit teava 

Masina hidraulica indoit teava

Aplicabilitate | Utilizare

Masina hidraulica pentru indoit tevi realizeaza procesul de indoire dupa anumite forme, de exemplu matrite si este des intalnita in atelierele de prelucrari metalice.

Cu acest tip de masina de indoit pot fi prelucrate tevi cu sectiune rotunda, patrata sau rectangulara. Indoirea se face, de regula, intr – o singura operatie.

Aceste tipuri de dispozitive hidraulice pentru indoit tevi sunt folosite in prelucrari ale pieselor metalice, mai precis indoirea acestora la anumite unghiuri care pot fi determinate usor cu ajutorul unei scale unghiulare.

Precizia pieselor indoite si, in general, calitatea procesului de indoire depind, in mod substantial, de caracteristicile constructive ale masinii – unelte.

Aceste dispozitive de indoit tevi sunt masini – unelte echipate cu un piston hidraulic actionat manual care asigura forta necesara indoirii.

In cazul acestor aparate de indoit teava procesul de indoire se realizeaza prin presarea tevii ce trebuie indoita de catre bacul aflat in capatul pistonului hidraulic si doua bacuri fixe in timpul indoirii printre care trece pistonul.

Procedeele de indoire prin presare la rece sunt utilizate in industria constructoare de masini, in mecanica fina, in electronica, in industria prelucrarilor de metal etc.

Prelucrarea colturilor prin indoire la rece este un procedeu economic mai ales atunci cand acesta are loc in productia de serie mare si de masa.

Recomandari | Avantaje

Pentru o productivitate buna si economica, in timpul prelucrarii, trebuie avute in vedere: forma tevii, aceasta poate fi triunghiulara, patrata sau rectangulara; grosimea peretelui tevii; sculele necesare si modelele de indoit tevi care sunt cele mai potrivite pentru realizarea operatiei impuse; materialul din care este realizata teava, aceasta poate fi realizata din otel, inox, aluminiu etc.

Utilizarea acestor modele de masini de indoit teava reprezinta o alegere ieftina pentru obtinerea anumitor piese la calitate ridicata si cu preturi mici.

In functie de operatiunile pe care vreti sa le executati si costurile implicate de acestea, puteti alege masina – unealta necesara pentru indoirea profilelor din metal.

Datorita simplitatii in exploatare, aceste masini de indoit teava reprezinta solutia cea mai ieftina pentru numeroase aplicatii in ateliere de prelucrari metalice sau santierele de constuctii.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini hidraulice pentru indoit tevi de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALLKRAFT din Germania.