Aparat electric indoit teava

Informatii utile

Aparat electric indoit teava 

Aparat electric indoit teava

Aplicabilitate | Utilizare

Un aparat electric de indoit tevi este o masina – unealta utilizata pentru realizarea procesului de indoire a tevilor si profilelor. Indoirea se face, de regula, intr – o singura operatie.

Un astfel de dispozitiv de indoit tevi metalice are ca si componente principale, cu ajutorul carora realizeaza operatia de prelucrare, un segment de indoire si un papuc de indoire.

Teava, care urmeaza a fi prelucrata cu un astfel de echipament de indoit, este fixata pe segmentul de indoire. Procesul propriu – zis de indoire are loc prin tragerea tevii pe langa papucul de indoire.

Indoirea tevilor este aplicatia utilizata pentru procesul de prelucrare a metalului prin deformare plastica la rece. Acest tip de prelucrare se aplica, de regula, tevilor si profilelor.

De regula, un utilaj electric de indoit se utilizeaza pentru indoirea tevilor rotunde, dar nu numai.

Domeniile de prelucrare in care sunt utilizate aceste echipamente tehnice pentru indoit tabla sunt, de regula, atelierele mici pentru prelucare metal.

Acest dispozitiv este utilizat atat pentru indoirea la rece si este dotat cu urmatoarele elemente: afisaj digital pentru unghiul de indoire, limitator unghiular, placute de indoire, maner pentru indoire, limitator material etc.

Recomandari | Avantaje

Pentru o productivitate buna si economica, in timpul prelucrarii, trebuie avute in vedere: forma tevii, aceasta poate fi triunghiulara, patrata sau rectangulara; grosimea peretelui tevii; sculele necesare si modelele de indoit tevi care sunt cele mai potrivite pentru realizarea operatiei impuse; materialul din care este realizata teava, aceasta poate fi realizata din otel, inox, aluminiu etc.

Cu acest tip de masina pentru indoit, operatiunea de indoire a tevilor se poate realiza ieftin si la o calitate ridicata.

Indoirea pieselor simple se realizeaza, in general, fara dificultati.

In functie de operatiunile pe care vreti sa le executati si costurile implicate de acestea puteti alege masina – unealta necesara pentru indoirea profilelor din metal.

Datorita greutatii reduse acest model poate fi utilizat atat static, cat si mobil.

Realizarea rapida si eficienta a reglajelor este asigurata de afisajul digital cu care este dotat aparatul de indoit.

Elementele de control sunt pozitionate pe manerul masinii fiind usor de utilizat.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de aparate electrice de indoit de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.