Masina faltuire (zencuire) manuala

Informatii utile

Masina faltuire (zencuire) manuala 

Masina faltuire (zencuire) manuala

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste masini manuale de zencuit, faltuit sunt folosite pentru executarea operatiilor de zencuire, faltuire si bordurare, in special ale unor tipuri de capace sau diverse forme pe burlane din tabla.

Actionarea acestor masini se face manual prin intermediul unei manivele. Odata cu actionarea masinii se actioneaza si rolele, acestea se rotesc dand materialului forma dorita.

Aceste masini fac parte din grupa celor cu miscare principala de rotatie si sunt folosite pentru obtinerea unor profile pe piese de forma platbandelor, pentru indoirea marginilor si pentru executarea unor operatii de asmblare a pieselor din tabla subtire.

Motorul transmite miscarea de rotatie la arbore, iar acesta, prin intermediul unor curele, transmite mai departe miscarea la variator si rotile de antrenare.

Modelele de masini industriale de zencuit, faltuit se folosesc pentru executarea, in productie de serie mica, a pieselor cave la care ambutisarea clasica este neeconomica sau pentru obtinerea unor piese reletiv mari cu configuratie concav – convexa complexa.

Rotirea semifabricatului de prelucrat este asigurata de catre arborele principal al masinii.

La acest utilaj pentru prelucrat tabla,  deformarea are loc printr – o comprimare relativ mare astfel incat sa fie capabila sa realizeze deplasari de material.

Recomandari | Avantaje

Exploatarea fara torsiuni a masinii este asigurata datorita constructiei sale stabile din fonta care are un design modern.

De asemenea, este asigurata exploatarea fara vibratii, datorita faptului ca arborele principal este fixat intr – un lagar.

Cu acest tip de echipament se pot realiza diverse forme de borduri, iar acest lucru se datoreaza seturilor de role cu care este dotata masina.

Adancimea de bordurare poate fi optim reglata prin intermediul unui limitator reglabil situat pe rola inferioara.

Utilizarea masinii manuale de zencuit, faltuit poate fi facilitata daca se monteaza pe un banc, aceasta actiune este favorizata de prezenta unui picior pivotant cu care este prevazuta.

Acest model de masina tehnica industriala se recomanda folosirii de catre utilizatorii amatori si atelierele de reparatii si instruire.

Se recomanda degresarea foilor de tabla inainte de a incepe prelucrarea propriu – zisa.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini manuale de zencuit, faltuit de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALLKRAFT din Germania.