Masina faltuire (zencuire) cu motor

Informatii utile

Masina faltuire (zencuire) cu motor 

Masina faltuire (zencuire) cu motor

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste masini motorizate de zencuit, faltuit realizeaza prelucrari de bordurare, zencuire si faltuire.

Procedeul de bordurare este de fapt un procedeu de fasonare executat la piesele cave, in scopul maririi rigiditatii sau pentru rotunjirea marginilor acestora. Pentru serii de fabricatii mijlocii si mari, la piese de dimensiuni mici si mijlocii operatia se executa cu matrite, pe prese mecanice sau prese hidraulice. Prelucrarea pieselor de dimensiuni mari se executa pe masini speciale cu ajutorul rolelor.

Aceste tipuri de masini – unelte pentru prelucrat metal sunt utilizate in diverse industrii pentru obtinerea de piese cu diverse forme ca urmare a deformarii locale a semifabricatelor plane din tabla sau benzi, cave sau tubulare etc.

Numarul de repere executate prin operatii de zencuit, faltuit intalnite in viata cotidiana este extrem de mare.

Studiul teoretic al acestor tipuri de prelucrari reprezinta inca un camp de cercetare insuficient abordat.

Componentele principale ale unei masini motorizate de zencuit, faltuit sunt: seturi de role pentru pliuri si flanse, limitator adancire material, pedala de actionare, intrerupator pentru oprirea de urgenta etc.

Aceste utilaje tehnice functioneaza prin intermediul unui motor electric care actioneaza, cu ajutorul unui sistem de transmisie, un set de role.

Recomandari | Avantaje

Cunoasterea modului de actiune a diverselor forme de energie (hidraulic, pneumatic, electric etc.) asupra materialului semifabricatului, in scopul deformarii locale a acestuia, este deosebit de benefica.

Aceste tipuri de prelucrari sunt procedee economice, mai ales atunci cand acestea au loc in productia de serie mare si de masa. Cu toate acestea ele se utilizeaza cu rezultate bune chiar si in productia de serie mica.

Principalul avantaj al utilizarii acestui echipment tehnic pentru zencuit metal este asigurarea consumului minim de material, concomitent cu utilizarea unui numar minim de prelucrari si posibilitatea executarii piesei cu instalatii cat mai simple.

Principalul indicator tehnico – economic al pieselor faltuite este constituit din costul fabricarii lor. Este nesesar a se lua toate masurile pentru a se evita pierderile survenite prin rebutarea pieselor, din cauza crapaturilor ce pot aparea ca urmare a alegerii nerationale a procedeului de bordurare.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini motorizate de zencuit, faltuit de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria si METALLKRAFT din Germania.