Masina manuala pentru roluit profile

Informatii utile

Masina manuala pentru roluit profile 

Masina manuala pentru roluit profile

Aplicabilitate | Utilizare

Caracteristic acestor masini manuale pentru roluit profile este actionarea, aceasta fiind manuala.

Masinile de roluit profile sunt prevazute cu tije pozitionate in partile laterale ale acestora, ajutand piesa de prelucrat sa nu se intoarca asimetric.

O masina – unealta manuala de roluit teava are un principiu de functionare relativ simplu, aceasta fiind prevazuta cu 3 role dispuse una in partea superioara si doua in partea inferioara.

In functie de modelul de masina manuala cu trei role pentru roluit, pot fi mobile cele doua role inferioare sau rola superioara, deplasandu – se pe o anumita axa.

Pentru realizarea operatiei de roluire a tevilor sau profilelor, se introduce teava sau profilul ce trebuie prelucrat intre rolele masinii si se deplaseaza incet pentru crearea arcului de cerc.

Miscarea repetata stanga – dreapta si reciproc a tevii sau profilului ce este prelucrat si deplasarea treptata a rolelor, asigura curbarea tevii sau profilului pana cand obtine forma dorita.

Recomandari | Avantaje

Pentru ca procesul de roluire sa fie eficient, ansamblarea masinilor manuale de roluit profile trebuie realizata corect si corespunzator cu normele de montare, dupa etapele din ghidul utilizatorului.

Se recomanda sa utilizati aceste masini – unelte  in conditii de siguranta, evitand fortarea echipamentului in timpul operatiunii de roluit.

Utilizarea unor masini de roluit tevi si profile prezinta numeroase avantaje in exploatare, acestea fiind ideale pentru a realiza piese precise cu costuri reduse.

O masina de curbat teava sau masina de curbat profile are o eficienta ridicata din punct de vedere energetic deoarece nu consuma energie electrica pentru a incalzi teava sau profilul ce trebuie prelucrat realizand procesul de roluire la temperatura mediului ambiant.

Acest model de masina petru roluit este recomandat pentru utilizatorii amatori si in micile ateliere de prelucrari metalice.

Constructia robusta a acestei masini de roluit tevi si profile garanteaza exploatarea fara vibratii si torsiune astfel fiind asigurata o precizie ridicata in prelucrare.

Cu acest tip de utilaj manual pentru roluit se pot realiza numeroase operatii de prelucrarea datorita accesoriilor cu care este dotat.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini manuale pentru roluit profile de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALKRAFT din Germania.