Masina hidraulica pentru roluit profile

Informatii utile

Masina hidraulica pentru roluit profile 

Masina hidraulica pentru roluit profile

Aplicabilitate | Utilizare

Masinile hidraulice pentru roluit profile sunt destinate roluirii tevilor si profilelor realizate din diferite materiale precum: otel, inox, aluminiu, pana la diametre foarte mari.

Aceste echipamente se caracterizeaza printr – o  constructie masiva din otel, rola superioara este fixa, iar rolele inferioare sunt actionate hidraulic fiind ideale pentru utilizatorii profesionisti si atelierele metalice.

In aceasta categorie intalnim doua modele: masini hidraulice cu trei cilindri asimetrici sau masini hidraulice cu patru cilindri asimetrici. Cele cu trei cilindri asimetrici sunt prevazute cu sistem hidraulic de actionare a rolelor. Actionarea acestor echipamente se face cu ajutorul unui pupitru de comanda ce controleaza operatiile facute de unealta.

Unele masini hidraulice de roluit profile pot fi prevazute cu trei sau patru role actionate de motoare electrice in doua trepte, transmisia realizandu – se prin intermediul unor role dintate.

Roluirea dupa forma sau roluirea prin rotire sunt cele doua tipuri de operatiuni utilizate la realizarea unei forme din profil cu ajutorul unor matrite.

Recomandari | Avantaje

Aceste masini – unelte  sunt complet hidraulice permitand o usoara intretinere si o inalta eficienta in exploatare.

Spre deosebire de acestea, masinile hidraulice de roluit cu patru cilindri asimetrici au un cilindru suplimentar care ajuta la realizarea roluirii conurilor din tabla. Dupa roluirea piesei de prelucrat, aceasta se indeparteaza ridicand rola superioara a masinii.

In vederea achizitionarii unei masini de roluit profile, se va tine cont de anumiti parametrii: grosimea, lungimea maxima a foii de prelucrat, operatiunile necesare: roluire cilindrica sau de conuri, folosire si productivitate.

Toate elementele de control sunt dispuse ergonomic pe pupitrul de comanda si control, fapt ce faciliteaza actionarea.

Un avantaj important il constituie faptul ca masina hidraulica pentru roluit profile poate fi utilizata atat pe verticala, cat si pe orizontala pentru roluirea pieselor lungi.

Aceasta masina permite roluirea unei game foarte largi de tevi si profile din diferite materiale si pana la dimensiuni mari.

Constructia masiva din otel a masinii asigura o exploatare fara vibratii si torsiune.

Corectitudinea montajului echipamentului hidraulic pentru roluit profile duce la o functionare eficienta si precisa.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini hidraulice pentru roluit profile de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.