Masina hidraulica decupare si stantare

Informatii utile

Masina hidraulica decupare si stantare 

Masina hidraulica decupare si stantare

Prelucrarea prin stantare se constituie in grupa de procedee de prelucrare prin deformare plastica la rece, prin care se pot obtine atat piese finite, cat si semifabricate necesare operatiilor ulterioare de prelucrare prin deformare (indoire, ambutisare, fasonare etc.). Stantarea contine mai multe procedee ca decuparea, perforarea, retezarea, crestarea, taierea marginilor etc.

Aplicabilitate | Utilizare

Aceste stante sunt unelte construite pentru anumite masini sau grupe de masini cu actiune simpla sau multipla si sunt utilizate pentru deformarea plastica sau pentru separarea produselor din materiale metalice sau nemetalice.

In general, aceste masini hidraulice pentru decupare si stantare sunt compuse din doua parti asociate in functionare, din care o parte este fixa si o parte este mobila, actionata de mecanismul presei pe care se monteaza.

Acest tip de masina hidraulica pentru decupat metal se utilizeaza in practica industriala.

Modelele simple de stanta se utilizeaza in productia de serie pentru piese cu precizie buna. Productivitatea prelucrarii este in acest caz influienata de operatiile auxiliare legate de alimentarea cu semifabricate si eliminarea pieselor prelucrate.

Taierea materialului semifabricatului se produce intre doua elemente active, respectiv poansonul si placa activa, realizate din material dur, intre care exista un joc determinant din considerente tehnologice.

Decuparea se poate face direct din foi de tabla, din benzi, fasii sau din semifabricate individuale.

Operatiile de decupare si stantare se trateaza impreuna. Atat la decupare, cat si la stantare, la patrunderea in material apar forte specifice, in afara celor de la operatia de forfecare.

Procedeele de taiere prin presare la rece sunt utilizare in industria constructoare de masini, in mecanica fina, in electronica, in industria de tehnica militara etc.

Recomandari | Avantaje

Un avantaj important al acestei masini – unelte pentru decupare si stantare este reprezentat de posibilitatea realizarii a numeroase procese de prelucrare.

Achizitionarea acestui utilaj tehnic implica costuri mai reduse fata de investitia pentru doua echipamente specializate pentru fiecare tip de prelucrare. Costurile de intretinere sunt, de asemenea, foarte convenabile.

Sistemul de actionare hidraulic asigura o productivitate ridicata si spatiul necesar pentru functionare este redus.

Cu acest tip de masina se pot executa cinci tipuri diferite de prelucrari: debitare, stantare, perforare, decupare la unghi si presare. Pe langa aceste prelucrari, datorita accesoriilor aferente, se mai  pot executa operatii de indoire a foilor metalice, decuparea colturilor, crestarea tevilor metalice etc.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini hidraulice de decupare si stantare de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.