Ghilotina industriala tabla motorizata

Informatii utile

Ghilotina industriala tabla motorizata 

Ghilotina industriala tabla motorizata

Aceste modele de ghilotine industriale motorizate sunt echipamente tehnice utilizate la scara larga in industria de prelucare a foilor de tabla.

Aplicabilitate | Utilizare

Ghilotina industriala motorizata are urmatoarele componenete principale: cadru, montanti cutite, sistem de transmisie, ecartament spate, dispozitiv de fixare, dispozitive de protectie etc.

Cadrul acestei masini pentru debitat metal este sudat si prevazut cu masa de lucru, cu doua coloane, cate una in ambele parti si cu un brat de lucru. Montantii cutitelor unui utilaj de taiere au structuri sudate din otel. Cutitul este stabil datorita suruburilor de fixare  care permit ajustare acestuia.

Aceasta ghilotina industriala pentru metal este dotata cu un motor cu frana magnetica, montat sub masina si, prin intermediul unor curele, conduce cutia de viteze. Aceasta cutie de viteze este prevazuta cu doua trepte de viteza.

Excentricul are rolul de a transforma miscarea de rotatie a axului in miscare de culisare a montantilor pentru operatia de taiere. Acesta este montata pe unul dintre capetele axului, iar la capatul celalalt se afla discul pentru frana electromagnetica care garanteaza oprirea si pornirea imediata.

Recomandari | Avantaje

Bratul ghilotinei asigura rigiditate si forta in exploatare. Miscarea bratului este stabilita de doua ghidaje.

Prezenta celor doua manere ajutatoare de pe lateralele ghidajelor fac posibila reglarea abaterii cutitului.

Unghiul potivit de taiere este asigurat de ecartamentul din parte din fata a masinii prevazut cu scala si opritor. Acesta include, de asemenea, doua placi de ghidare cu scala si limitatoare ajustabile.

Pentru prelucrarea tablei este recomandat sa se utilizeze cutite de calitate pentru o precizie ridicata.

Datorita unor bolturi ajustoare tensiunea curelei poate fi ajustata.

Un avantaj il reprezinta facilitatea cu care se pot monta si demonta fuliile de pe axul principal si cutia de viteze.

Este important sa se cunoasca modul in care masina este conceputa si modalitatea de utilizare a acesteia pentru a putea fi exploatata corect.

In timpul prelucrarii foaia metalica nu se deformeaza, acest lucru este posibil datorita dotarilor cu blocuri cu  poliester antiderapant ale capurilor presoare.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de ghilotine industriale motorizate de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALLKRAFT din Germania.