Ghilotina hidraulica cu taiere oscilanta

Informatii utile

Ghilotina hidraulica cu taiere oscilanta 

Ghilotina hidraulica cu taiere oscilanta

Aplicabilitate | Utilizare

Aceasta ghilotina hidraulica cu taiere oscilanta se caracterizeaza prin  miscarea lamelor oscilatorie, taierea facandu – se dupa o linie dreapta.

Masinile la care lama mobila se misca dupa un arc de cerc sunt destinate de obicei pentru obtinerea locasului cordonului de sudura la semifabricate din tabla ce urmeaza a fi sudate.

Pentru actionarea organului de lucru  al acestor masini – unelte de debitat tabla se folosesc mecanisme de transformare a miscarii de rotatie in miscare de oscilatie si sisteme hidraulice sau hidromecanice corespunzatoare.

La aceste utilaje pentru forfecare ansamblul cinematic are la baza un mecanism cu biela manivela care actioneaza traversa mobila fixata printr – o articulatie de doua culise montate in canalele circulare practicate in montantii batiului. Pozitia acestor articulatii poate fi reglata prin mecanismul cremaliera.

Aceasta masina hidraulica care executa operatii de debitarea este dotata cu urmatoarele elemente:

  • Sistem de actionare hidraulica;
  • Limitator spate cu reglare motorizata;
  • Cutit superior si cutit inferior din otel;
  • Limitator stanga si dreapta;
  • Pedala de actionare;
  • Intrerupator pentru oprirea de urgenta.

Recomandari | Avantaje

Functionarea acestui mecanism trebuie coordonata cu deplasarea lamei mobile astfel incat fixarea sa se realizeze inaintea contactului sculei cu materialul si sa se mentina pana la inchiderea procesului de forfecarea.

Pentru exploatarea rationala a ghilotinelor hidraulice cu taiere oscilanta este necesar sa se prevada diferite lanturi cinematice de reglaj. Dintre acestea se evidentiaza sistemele cinematice pentru reglarea marimii cursei traversei mobile, a inaltimii deschise dintre lame si a pozitiei opritorilor care delimiteaza lungimea piesei taiate.

Constructia solida a acestei ghilotine garanteaza o exploatare fara vibratii.

Elementele de comanda sunt pozitionate ergonomic pe panoul de control.

Acest tip de ghilotina este prevazuta cu numeroase dispozitive de siguranta care garanteaza o exploatare sigura a acesteia.

Ghilotina hidraulica garanteaza debitarea fara bavuri datorita sistemului de taiere oscilant.

Un avantaj important il constituie faptul ca echipamentul pentru debitat este prevazut cu intrerupator pentru oprirea de urgenta.

Este important sa se cunoasca modul in care masina este conceputa si modalitatea de utilizare a acesteia pentru a putea fi exploatata corect.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de ghilotine hidraulice cu taiere oscilanta de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.