Masina universala tabla 3 in 1

Informatii utile

Masina universala tabla 3 in 1 

Masina universala tabla 3 in 1

Aceste masini universale roluire, abkant si ghilotina sunt masini combinate care executa mai  multe tipuri de operatii.

Aplicabilitate | Utilizare

Operatia de roluire consta in indoirea marginilor unui semifabricat plan pentru a forma partial sau total o suprafata cilindrica de diametru mic. Semifabricatul este necesar sa fie indoit in prealabil, pentru a se inscrie in raza de curbura a poansonului. Roluirea se poate executa liber, fara pericol de flambare sau in jurul unui dorn.

Procedeele de indoire si forfecare prin presare la rece sunt utilizate in industria constructoare de masini, in mecanica fina, in electronica, in industria de tehnica militara etc.

Indoirea marginilor pe masini cu role se foloseste pentru piese relativ mari, executate din table subtiri.

Aceste masini de indoit marginile prin rulare sunt prevazute cu posibilitatea executarii indoirii in doua – trei faze succesive.

Numarul de repere executate prin indoire, intalnite in viata cotidiana, este extrem de mare, incepand de la banala agrafa de birou, pana la pretiosul computer, toate au componente realizate partial sau total prin roluiri.

Un abkant executa o zingura indoire a semifabricatului sau simultan o indoire dubla, fiind utilizat pentru indoirea pieselor simple in forma de V, Z etc., de precizie obisnuita si cu raze de indoire normale. Semifabricatul pentru aceste piese este taiat in prealabil, in cadrul unei alte operatii executate de ghilotina.

Recomandari | Avantaje

Aceasta masina universala pentru roluire, abkant si ghilotina este ideala pentru atelierele de dimensiuni mici, unde achizitionarea de masini – unelte specializate pentru fiecare tip de operatie in parte poate fi foarte costisitoare, deoarece poate executa trei feluri de prelucrari, la costuri reduse si cu o precizie buna.

Acestei masini combinate i se poate atasa un limitator in partea din spate, pentru operatiile de indoire si debitare, pentru a putea efectua actiuni repetitive.

Siguranta in exploatare este asigurata de sistemul automat de fixare pentru piesa ce urmeaza a fi prelucrata cu care este dotata ghilotina.

Abkantul permite plierea facila a cutiilor, acest lucru se datoreaza lamelei segmentate cu care este dotata masina.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini universale roluire, abkant si ghilotina de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria.