Abkant indoit tabla

Informatii utile

Abkant indoit tabla 

Abkant indoit tabla

Indoirea reprezinta operatia de realizare a unor profile avand configuratie diferita, usoare si rigide, utilizand semifabricate cu lungime mare sub forma de benzi sau fasii de table. Indoirea se poate executa pe masini speciale de indoit, anume prese de tip abkant.

Aceste masini pentru indoirea tablei se impart in:

  • Abkant manual cu lama ascutita;
  • Abkant manual cu falca superioara segmentata;
  • Abkant manual cu falca superior si cea inferioara segmentate;
  • Abkant manual cu falca superior si cea inferioara segmentate si pliabile;
  • Abkant motorizat;
  • Abkant hidraulic.

Abcant manual cu lama ascutita:

Abkantul manual cu lama ascutita este o presa manuala pentru indoit tabla ideala pentru realizarea aplicatiilor uzuale de indoire a foii metalice.

Acest abcant manual ofera numeroase posibilitati de indoire datorita sinei superioare ascutite.

De asemenea, are o capacitate mare de lucru si faciliteaza fixarea piesei de prelucrat cu ajutorul unui mecanism special de prindere.

Abcant manual cu falca superioara segmentata:

Abkanturile sunt echipamente utile la prelucrarea foilor metalice, atunci cand operatorul nu vrea sa sustina greutatea materialului de prelucrat, indoirile fiind realizate fara efort si cu o precizie perfecta.

Aceste abkanturi cu falca superioara segmentata sunt utilizate, de regula, pentru plierea cutiilor.

Abcantul manual cu falca superioara segmentata are o constructie compacta fiind ideala pentru indoirea foilor metalice. Acest model este recomandat pentru utilizatorii amatori si micile ateliere de reparatii.

Abcant manual cu falca superior si cea inferioara segmentate:

Abkanturile sunt masini utilizate pentru indoirea foii metalice, iar in cazul productiilor mici spre medii, acestea pot realiza fara probleme aplicatiile de indoire.

Aceste abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentate sunt utilaje manuale folosite la indoirea tablei, care sunt prevazute cu falci segmentate.     

Abcant manual cu falca superior si cea inferioara segmentate si pliabile:

Aceste abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentate si pliabile sunt echipamente manuale care ajuta la operatiunile de indoire a tablei si sunt similare cu abkanturile cu falca superioara si inferioara segmentate.

Un Abkant manual cu falca superioara si inferioara segmentate si pliabile este un abkant universal ideal pentru atelierele de tinichigerie, atelierele de reparatii etc.

Abcant motorizat:

Abkanturile motorizate se utilizeaza la prelucrarea tablei de mari dimensiuni, la productia pieselor perforate sau cand suprafata prelucrata are urme. Aceste utilaje sunt echipate cu un ecartament amplasat in spatele masinii, putand fi utilizate de un singur operator, fiind usor de manevrat. Aceste tipuri de masini-unelte au o pereche de falci care prin rotire realizeaza indoirea tablei, repetand operatiunea in ambele sensuri.

Abcant hidraulic:

Abkanturile hidraulice sunt masini unelte folosite pentru indoirea tablei, care sunt echipate cu sistem hidraulic de actionare. Sistemul hidraulic ajuta la prelucrarea unor foi metalice cu dimensiuni si grosimi mari si utilizarea lor este in regim industrial.