Abkant motorizat

Informatii utile

Abkant motorizat 

Abkant motorizat

Aplicabilitate | Utilizare

Abkanturile sunt masini utilizate la indoirea tablei, fiind ideale pentru un volum mediu de lucru, fiind niste utilaje care proceseaza lent.

Abkanturile se utilizeaza la prelucrarea tablei de mari dimensiuni, la productia pieselor perforate sau cand suprafata prelucrata are urme. Aceste utilaje sunt echipate cu un ecartament amplasat in spatele masinii, putand fi utilizate de un singur operator, fiind usor de manevrat. Aceste tipuri de masini-unelte au o pereche de falci care prin rotire realizeaza indoirea tablei, repetand operatiunea in ambele sensuri.

Un abkant motorizat este prevazut cu urmatoarele componente esentiale: scala pentru unghiul de indoire, pedala de picior cu intrerupator pentru oprirea de urgenta, lame segmentate etc.

Realizarea operatiunii de indoire are loc prin actionarea pedalei de picior prevazuta cu intrerupator pentru oprirea de urgenta.

Acest tip de abkant este dotat cu doua tipuri de motoare, unul pentru indoire si celalalt pentru actionarea falcii superioare.

Realizarea operatiunii de indoire se realizeaza prin actionarea pedalei de picior, mainile ramanand libere pentru manevrarea piesei de prelucrat.

Abkantul motorizat este o presa pentru indoit tabla si este ideal pentru exploatarea de catre utilizatorii profesionisiti.

Recomandari | Avantaje

Unul din avantajele principale, il reprezinta faptul ca operatorul nu trebuie sa sustina tabla de prelucrat, realizand multiple tipuri de indoiri ale tablei.

Datorita productivitatii ridicate, acest model este recomandat pentru exploatarea de catre utilizatorii profesionisti.

La aceste abcanturi motorizate exploatarea fara torsiune si vibratii este garantata de constructia robusta si stabila.

Elementele de control sunt aranjate ergonomic pe panoul de comanda si control, ceea ce faciliteaza actionarea acestei masini de indoit tabla, de catre operator.

Datorita dotarii cu doua motoare acest abkant ofera o productivitate ridicata, iar falca superioara dotata cu segmente mareste aria de utilizare a acestui model.

Unghiul de indoire poate fi reglat cu usurinta datorita scalei cu care este prevazut standard acest model.

Poate fi dotat cu limitator spate (optional) pentru realizarea cu usurinta a actiunilor repetitive.

Acest abkant cu motor ofera numeroase posibilitati de indoire datorita dotarii cu ambele falci segmentate, fiind recomandat pentru realizarea diverselor operatiuni de indoire.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de abkanturi motorizate de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria si METALLKRAFT din Germania.