Abkant hidraulic

Informatii utile

Abkant hidraulic 

Abkant hidraulic

Aplicabilitate | Utilizare

Una dintre cele mai uzuale operatiuni de prelucrare a tablei, o presupune operatia de indoire a tablei, de pliere a foii metalice la diferite unghiuri.

Masinile – unelte utilizate pentru realizarea operatiei de indoire a foii metalice sunt denumite abkanturi sau presa pentru indoit tabla.

Un abkant hidraulic este o masina unealta folosita pentru indoirea tablei, care este echipata cu sistem hidraulic de actionare. Sistemul hidraulic ajuta la prelucrarea unor foi metalice cu dimensiuni si grosimi mari si utilizarea lor este in regim industrial.

La orice model de abcant, unghiul de indoire poate fi reglat cu ajutorul unui sistem electronic in cazul abkanturilor hidraulice.

Abkantul hidraulic este o presa industriala pentru indoit tabla pe lungimi variabile. Acest model este actionat hidraulic si este destinat utilizarii continue.

Acest abkant hidraulic este prevazut cu urmatoarele componente: scala pentru unghiul de indoire, pedala de picior cu intrerupator pentru oprirea de urgenta, afisaj digital pe doua axe, ecartament motorizat spate, lama superioara segmentata etc.

Actionarea masinii se realizeaza prin actionarea pedalelor prevazute cu intrerupator de urgenta.

Un abkant presupune indoirea foii metalice cu ajutorul a doua lame. Falca superioara se ridica si pliaza foaia metalica prin presarea cu falca inferioara.

Falca superioara permite, de regula, deplasarea in sus si in jos pentru a facilita indoirea la unghi pozitiv sau negativ.

Recomandari | Avantaje

Aceste abcanturi hidraulice pot imbunatati activitatea si creste productivitatea unui atelier de prelucrare metalica, oferind multiple posibilitati de productie.

Abkantul hidraulic se caracterizeaza printr-o constructie robusta ce garanteaza lucrul lipsit de vibratii si torsiune.

Este posibila realizarea operatiunilor de indoire in serie, datorita echiparii standard cu ecartament spate motorizat.

Elementele de control sunt pozitionate ergonomic pe panoul de comanda si control rotativ, ceea ce faciliteaza actionarea acestei masini pentru indoit tabla.

Acest abkant este prevazut cu numeroase dispozitive de siguranta (intrerupator pentru oprirea de urgenta, switch-uri limitatoare, grilaj de protectie spate etc.) garantand siguranta in exploatare.

Lama superioara este dotata cu segmente ce permit numeroase posibilitati de indoire, iar reglajul lamei inferioare se realizeaza cu precizie cu ajutorul scalei digitale mecanice.

Afisajul digital pe doua axe livrat standard creste productivitatea masinii cu pana la 50%.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de abkanturi hidraulice de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.