Masina manuala de roluit tabla

Informatii utile

Masina manuala de roluit tabla 

Masina manuala de roluit tabla

Aplicabilitate | Utilizare

In industria prelucrarilor la rece a unei foi metalice este importanta operatia de roluire a unor table.

O masina manuala pentru roluit tabla are un principiu de functionare relativ simplu si presupune ca foaia metalica sa fie introdusa printre rolele masinii care, prin miscare repetata stanga – dreapta si invers a foii si coborarea rolei superioare cu rol de presare, asigura curbarea fasiei de metal pana cand se obtine forma dorita.

Roluirea tablei se executa gradual de fiecare rola in parte.

Aceasta masina manuala pentru roluit piese metalice este dotata cu trei sau patru role cilindrice care sunt actionate manual utilizate pentru a tranforma o foaie metalica intr – un arc circular. Cu o masina manuala de roluit cu trei role se poate prelucra un arc circluar cilindric, iar cu o masina cu patru role se poate prelucra un arc circular conic.

In cazul masinilor pentru roluit cu trei role, rotirea acestora se realizeaza liber in jurul unor axe paralele care sunt pozitionate orizontal cu distantare uniforma.

Rolele exterioare, fixe, au rolul de a sustine partea posterioara a materialului, iar rola superioara,  demontabila si ajustabila, preseaza partea superioara a piesei.

Recomandari | Avantaje

Un avantaj important determinat de constructia acestor masini tehnice pentru roluit este realizarea de piese precise cu un efort redus.

Acest model de echipament tehnic pentru roluit tabla este recomandat pentru exploatare in constructii metalice si lucrari pe santier.

Operarea confortabila a acestor utilaje este asigurata de dispunera asimetrica a rolelor si este posibila o pre – indoire usoara.

Aceasta masina – unealta de roluit tabla ofera un raport foarte bun calitate – pret.

Controlul acestei masini se realizeaza simplu si rapid prin actionrea manivelei pozitionata in partea laterala.

Elementele de comanda sunt pozitionate ergonomic pe panoul de control.

Pe acet tip de masina este permisa roluire conica datorita dotarii cu o rola ajustabila individual si, de asemenea, sunt permise roluiri asimetrice.

Constructia compacta a masinii faciliteaza depozitarea cu usurinta si este necesar un spatiu redus pentru exploatare.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de masini manuale pentru roluit tabla de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALLKRAFT din Germania.