Presa pneumatica de atelier

Informatii utile

Presa pneumatica de atelier 

Presa pneumatica de atelier

Aplicabilitate | Utilizare

Presa pneumatica de atelier este o presa de atelier actionata pneumatic ce poate fi utilizata pentru diferite aplicatii. Aceasta presa este folosita, in special, in atelierele auto datorita constructiei robuste si dotarii standard cu manometru. Actionarea pneumatica asigura o deplasare rapida a pistonului in pozitia de lucru.

Presa pneumatica de atelier este o masina de presare la care energia primita de la motorul de antrenare se transforma in lucru mecanic de deformare prin intermediul unui mecanism surub – piulita.

Principiul de lucru al acestor prese consta in accelerarea partilor mobile anume: surubul, culisorul si partea superioara a dispozitivului de presare, in timpul premergator presarii, pana ce acestea acumuleaza o energie cinetica echivalenta cu lucrul mecanic de deformare.

Presele pneumatice se utilizeaza in special pentru prelucrari prin deformare, la rece sau la cald, a diferitelor piese din aliaje neferoase sau din otel, pentru indreptari, calibrari si presari in matrite inchise.

Aceste sunt folosite pe larg pentru executarea prin presare a pinioanelor, pieselor cu flanse, fitingurilor,  a unor corpuri cu configuratie complexa, a supapelor etc., in general pentru matritari precise, la obtinerea carora este necesara o cantitate mare de energie intr – un timp scurt.

Recomandari | Avantaje

Aceasta presa de atelier permite actionarea manuala sau cu piciorul (cu ajutorul parghiei) sau racordata la un compresor.

Este livrata standard cu manometru pentru indicarea presiunii de lucru si este echipata standard cu cilindru ce poate fi mutat.Acest cilindrul mobil permite adaptarea presei la necesitatile de prelucrare.

Masa de lucru permite reglarea facila pe inaltime in trei pozitii de lucru. Reglarea pe inaltime a mesei de lucru se realizeaza cu usurinta cu ajutorul troliului lateral livrat standard.

Aceasta presa pneumatica este prevazuta cu o constructia robusta ce asigura exploatarea in conditii optime.

Este recomandat sa va alegeti presa pneumatica de atelier in functie de necesitatile de prelucrare, in felul acesta veti fi multumit si de rezultate si veti sti ce buget sa nu depasiti.

Acest model de presa pneumatica este recomandata pentru utilizatorii amatori si in micile ateliere de prelucrari metalice.

Producători si game

metall-maschinen.ro  ofera o gama larga de prese pneumatice de atelier de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO din Austria.