Masina de taiat cu plasma CNC. Prezentare

Masina de taiat cu plasma CNC este un echipament profesional care are controlul automat CNC (comanda numerica) si foloseste un jet de plasma pentru prelucrarea foilor din otel, aluminiu, otal galvanizat si titan.

O caracteristica definitorie a masinilor de taiat cu plasma CNC este precizia ridicata, alaturi de o interfata simpla si usor de utilizat si un coeficient de eficienta ridicat.

Acest tip de utilaje de taiat metal cu plasma au stabilitate a prelucrarii foarte ridicata multumita in primul rand faptului ca baza este sudata de coloana. Multumita folosirii plasmei prelucrarea este executata fara torsiune.

Masina de taiat cu plasma CNC – domenii de utilizare

Fiind o masina profesionala de capacitate industriala, masina de taiat cu plasma CNC se utilizeaza cu precadere in industria de prelucrare a metalelor, industria navala, industria aeronautica, industria constructoare de masini si in industria mecanica.

 Winter Advertising 1325 - 100A
Masina CNC de taiat cu plasma Winter Advertising 1325 – 100A

Deplasarea capului de taiere cu plasma CNC pe axa y este realizata prin intermediul coloanei, iar deplasarea pe coloanele x si z sunt asigurate de traversa. Pozitionarea axelor este facuta electronic.

Pentru incarcarea informatiilor pentru operatiuni se utilizeaza interfata USB.

Direct pe masina se pot edita functiile de control si se pot afisa liniile de cod tip G sau HPGL.

Masina este dotata cu un controler DSP ce interpreteza informatiile scrise in cod G sau HPGL si transmite comenzile de executie catre capul de taiere cu plasma.

Aceste masini de taiat cu plasma CNC necesita o perioada de training redusa pentru utilizare multumita automatizarii multora dintre functii, sunt de o fiabilitate ridicata si sunt usor de intretinut.

Masina de taiat cu plasma CNC – avantaje

Masinile de taiat metal cu plasma CNC poate fi utilizata pentru prelucrarea mai multor tipuri de metale precum: otel, aluminiu, otel galvanizat, titan etc.

Acest tip de masini sunt dotate cu Software CAD/CAM ArtCAM Express 2013 lucru ideal pentru crearea programelor de prelucrare in aplicatii din industria prelucrarii mobilierului, design interior, instalatii etc; echipamentul fiind foarte flexibil in ceea ce priveste interventiile in operatiile de prelucrare.

Pentru o flexibilitate ridicata cotele pe axele x si y pot fi modificate in functie de necesitatile fiecarui client.

Softul livrat impreuna cu masina este compatibil cu sisteme de operare Windows pe 32 bit sau 64 bit (Windows 7, Windows XP Home/Professional, Windows 2000).

Masina de taiat cu plasma CNC
Masina CNC de taiat cu plasma Winter Industrial 1325

La masina de taiat cu plasma CNC controlerul integrat transmite comenzile pentru axul frezor; acesta permite realizarea simularilor sau utilizarea unor functii de frezare plana rapida.

Premergator achizitionarii unui model de masina de taiat cu plasma CNC este recomandata analizarea operatiile pe care doriti sa le executati cu acest echipament si costuile care sunt implicate.

Pe utilaje se poate realiza debitarea rapida a diferitelor materiale.

Aceste echipamente reprezinta una din cele mai bune alegeri pentru debitarea profilelor metalice din atelierele dumneavoastra.

Pentru o gama variata de masini de taiat cu plasma CNC vizitati magazinul nostru online metall-maschinen.ro

Abkant sau masina pentru indoirea tablei

Abkant este un utilaj specializat conceput pentru operatiunea de indoire a tablei. Operatiunea de indoire are ca rezultat final profile cu configuratii diferite care se remarca prin greutatea redusa si rezistenta ridicata. Pentru realizarea lor se folosesc prefabricate de lungimi mari sub forma de fasii de table sau benzi.

Cinematica

In prima faza prefabricatul este fixat, se seteaza unghiul sub care se va indoi elementul dupa care urmeaza operatiunea propriuzisa de indoire. Dupa deblocarea falcilor materialul prelucrat poate fi extras din utilaj.

Dupa modul de operare abkanturile se clasifica in urmatoarele categorii:

 1. Abkant cu sina ascutita
 2. Abkant cu falca superioara segmentata
 3. Abkant cu falca superioara si inferioara segmentata
 4. Abkant cu falca superioara si inferioara segmentata si pliabila
 5. Abkant motorizat
 6. Abkant hidraulic

Abkanturi cu sina ascutita

masina de indoit cu sina ascutita
Abkant cu sina ascutita

Abkanturile cu sina ascutita sunt masini de indoit tabla manuale utilizate la indoirea foilor metalice la unghiuri mari, inchis.

Abkanturi cu falca superioara segmentata

masina de indoit tabla cu falca superioara segmentata
Abkant cu falca superioara segmentata

Abkanturile cu falca superioara segmentata sunt masini de indoit tabla manuale utilizate la indoirea foilor metalice in special pentru realizarea cutiilor multumita preciziei ridicate.

Abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentata

masina de indoit tabla cu falca superioara si inferioara segmentata
Abkant cu falca superioara si inferioara segmentata

Abkanturile cu falca superioara si inferioara segmentata sunt ideale pentru realizarea formelor atipice ce nu se pot realiza pe alte utilaje.

Abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentata si pliabila

Abkanturile cu falca superioara si inferioara segmentata si pliabila permit prelucrarea unor forme atipice de dimensiuni mai mari decat abkanturile cu falca superioara si inferioara segmentata

Abkantuiri motorizate

Masina de indoit tabla motorizata
Abkant motorizat

Masinile de indoit tabla motorizate multumita urcarii si coborarii falcii superioare motorizat au o productivitate ridicata si de asemenea pot prelucra table de grosimi mai mari decat cele manuale.

Abkanturile hidraulice

Masinile de indoit tabla hidraulic sunt masini de indoit tabla dotate cu sistem hidraulic de actionare ce permit prelucrarea unor foi metalice de dimensiuni si grosimi mai mari ce le recomanda pentru utilizare industrial.

 

In mod curent masinile de indoit table sunt echipate cu un set de falci universal ce permit unghiuri variate de indoit. Astfel se pot face reglaje rapide pentru adaptarea lor la dimensiuni si grosimi diferite.

Daca doriti un abkantmetall-maschinen.ro ofera o gama diversa de masini pentru indoirea tablei. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client.

Caracteristici generale pentru Masina de gaurit

Masina de gaurit este utilizata in alazarea in material plin sau pentru modificarea unor alezaje deja realizate. Pentru activitatea de alezare pe acesta masina unealta sunt utilizate mai multe scule prelucratoare cum ar fi :

 • Burghie
 • Largitoare
 • Alezoare
 • Tarozi
 • Adancitoare, etc.

Masina de gaurit – moduri de aschire.

 

Imagini pentru a– gaurire; b – largire; c – adancire; d – alezare.
masina de gaurit – tipuri de miscari

a– gaurire; b – largire; c – adancire; d – alezare.

Pentru diferentierea diferitelor modele se ia in considerare numarul de turatii executat de axul principal si dimensiunea maximal a diametrului gaurii ce poate fi efectuata in material plin.

Astfel putem diferentia mai multe variante ale unei masini de gaurit:

 • Masini de gaurit de masa;
 • Masini de gaurit cu colana;
 • Masini de gaurit cu montant;
 • Masini de gaurit radiale.

Prezentarea unei masini de gaurit cu coloana.

 

masina-de-gaurit-cu-angrenaj-si-coloana
masina de gaurit cu coloana

Principalele componente ale unei masini de gaurit cu coloana sunt:

 • Placa de baza;
 • Coloana;
 • Masa pentru fixarea pieselor;
 • Capul de gaurit;
 • Cremalierele.

Pentru indeplinirea operatiunii de gaurire motorul electric transmite miscarea de rotatie catre cutia de viteze unde cu ajutorul cramelierei si pinionului este transmisa miscarea de translatie catre capul de gaurire.

In afara de miscarea proncipala de rotatie masina de gaurit mai executa si o serie de miscari auxiliare care de obicei sunt cele de pozitionare ale semifabricatului cum ar fi: miscarea de rotatie a capului de gaurire in raport cu coloana principal, asezarea pe directie vertical a capului de gaurit, o miscare de rotatie a mesei in raport cu coloana principal si miscarea de pozitionare a mesei utilajului pe verticala.

Masina de gaurit cu montant – prezentare.

 

desen tehnic masina de gaurit cu montant
masina de gaurit cu montant
 1. Baza
 2. Montant
 3. Caseta cutie de viteze
 4. Caseta montant
 5. Cap gaurire
 6. Panou comanda
 7. Suport masa;
 8. Masa
 9. M. Motor

Miscarea principala la masina de gaurit cu montant se aseamana cu a masinii de gaurit cu coloana, doar ca in acest caz modificarile de pozitie pe plan vertical ale capului de gaurit se realizeaza cu ajutorul unui sistem pinion-camelina iar pozitionarea mesei pe plan vertical se realizeaza cu ajutorul unui sistem surub-piulita.

Prin prezenta montantului se creste stabilitatea si rigiditatea utilajului de unde rezulta o precizie mai ridicata a lucrarii si reducerea semnificativa a vibratiilor

 


Daca doriti o masina de gaurit, metall-maschinen.ro ofera o gama diversa de masini pentru gaurit metal. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client.

Caracteristici generale la Presa Hidraulica

Comparativ cu presa mecanica, la presa hidraulica se intalnesc urmatoarele ceracteristici de diferentiere:

 • Operatiunea de deformare a piesei prelucrate este realizata cu o viteza de actionare constanta pe toata durata prelucrarii chiar daca exista variatii ale fortei utilizate;
 • Viteza de deformare poate fi reglata exact, putandu-se realiza deformari la viteza foarte mica aprope imperceptibile cu ochiul liber;
 • Presa hidraulica fata de presa mecanica are dimensiuni mai mici pentru aceleasi valori ale fortei exercitate, si asta multumita capacitatii de acumulare a energiei potentiale mai mare;
 • Cursele de mari dimensiuni se pot realiza mult mai efficient si usor;
 • Sunt prezente toate avantajele actionarii hidraulice (consum mic de energie, stocarea energiei,…)

Multumita avantajelor prezentate mai sus utilajul presa are o mare raspandire acoperind o gama variata de utilizari care necesita forte ridicate de deformare.

Pentru sistemele hidrostatice de actionare sunt folosite o gama variata de lichide tehnice cum ar fi apa cu diferite emulsii sau diferite tipuri de uleiuri minerale.

In functie de domeniul de utilizare si specificitate presa hidraulica poate fi regasita in mai multe categorii dupa cum urmeaza:

 1. Presa hidraulica utilizata in deformarea materialelor metalice:
Utilizand deformare volumetrica ·         Presa pentru forjare libera;

·         Presa pentru forjare in matrita

·         Presa pentru extrudare;

·         Presa pentru perforare.

Utilizata pentru table, benzi profile ·         Presa pentru taiere;

·         Presa pentru stantare;

·         Presa pentru ambutisare;

·         Presa pentru indoire, indreptare etc.

Folosind aschierea ·         Presa pentru brosare.
Folosind material sub forma de pulberi, aschii sau deseuri ·         Presa utilizata pentru presarea pulberilor metalice in vederea sinterizarii;

·         Presa pentru brichetarea deseurilor.

 1. Presa pentru prelucrarea semifabricatelor nemetalice:
 • Presa utilizata pentru compactarea metalelor sub forma de pulberi (utilizata in  industria materialelor de constructii si cea a materialelor ceramice);
 • Presa utilizata pentru compactarea materialelor neferoase cum ar fi masele plastice, cauciucul, etc.

Presa hidraulica – schema cinematica.

presa hidraulica -schema cinematica
presa hidraulica – transferul fortei

Presa hidraulica – principalele componente.

presa hidraulica -prezentare generala
presa hidraulica – imagine asamblu
 1. Rezervor lichide tehnice;
 2. Motor hidraulic reductor;
 3. Culisou;
 4. Motorul hidraulic principal;
 5. Panoul de comanda;
 6. Batiu;
 7. Butoane comanda;
 8. Sisteme de siguranta pentru blocarea deplasarii;
 9. Sistem hidraulic de extractie inferior.

Daca doriti o presa hidraulica, la metall-maschinen.ro ofera o gama variata de prese utilizate in prelucrarea metalelor. Avem gama variata de producatori cu renume si dorim a va oferi solutia optima in functie de necesitatile Dumneavoastra.

Strung universal – specificatii

Principala caracteristica si avantaj al unui strung universal este marea gama de operatiuni pe care le poate realiza. Cu ajutorul acestui utilaj sunt lucrate semifabricate de dimensiuni si forme din cele mai diferite.

Prinderea semifabricatului poate fi realizata intr-un punct sau mai multe. Astfel daca lungimea piesei depaseste diametrul acestuia prinderea intr-un strung universal se realizeaza intre varfuri. In cazul in care diametrul piesei este mai mare decat lungimea atunci prinderea se realizeaza intr-o mandrina universal.

Strung universal- structura si alcatuirea.

strung universal -alcatuire
prezentare strung metal
 1. Motorul ce realizeaza angrenarea;
 2. Papusa fixa;
 3. Arbore principal;
 4. Mandrina universala;
 5. Suportul port-scule;
 6. Sanie longitudinala;
 7. Sanie transversala;
 8. Carucior;
 9. Papusa mobila;
 10. Cutia lirei rotilor de schimb;
 11. Cutia de avans;
 12. Bara de legatura a manetelor de pornire – oprire;
 13. Bara de avans;
 14. Surubul conducator;
 15. Tava de colectare a aschiilor si lichidului de racire;
 16. Batiul.

Pentru a fi utilizat un strung universal este dotat cu diferite module de comanda, panouri de comanda, manete si roti de mana.

Deoarece lucrarile care sunt realizate pe un strung universal sunt diverse acesta poate executa trei miscari distincte: cea de aschiere (care este si cea mai importanta), miscarea de avans si cele auxiliare.

Aschirea este realizata utilizand arborele principal printr-o miscare de rotatie ce este aplicata piesei prelucrate. Aceasta miscare de aschire este data de motorul electric si ajunge la piesa prin intermediul transmisiei care pune in miscare arborele principal.

Miscarea de avans este realizata de capul de aschiere. Aceasa poate fi dreapta sau cu curbura. Pentru realizarea suprafetelor cilindrice miscarea de avans se realizeaza paralel cu axa de rotire a pisei ce este prelucrata.

In functie de cat de automatizat este procesul de prelucrare, un strung universal poate executa o gama variata de miscari auxiliare cum ar fi:

 • Miscarea de indreptare a capului de aschiere;
 • Avans de apropiere;
 • Miscare de schimbare a turatiei arborelui principal;
 • Miscare de schimbare a avansului, etc.

Daca doriti un strung universal, metall-maschinen.ro ofera o gama diversa de strunguri pentru prelucrare metal. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru strunguri universale.

Masina pentru realizare filete

Masina pentru realizare filete

Realizarea filetului prin frezare este din ce in ce mai des intalnita in constructia de masini. Astfel suntem martorii diversificarii ofertei de masini de acest tip pentru prelucrarea filetelor scurte astfel luand nastere o noua categorie de utilaje si anume masina pentru realizare filete.

Prin inlocuirea prelucrarii filetelor cu ajutorul cutitelor prin strunjirii cu realizarea acestora prin frezare au aparut si urmatoarele beneficii: cresterea productivitatii rezultata din utilizarea simultana a mai multor muchii aschietoare si prelucrarea la semiautomat.

Modul de operare utilajelor masini pentru realizarea filetelor.

 

Masina pentru realizare filete

Capul S este cel care realizeaza miscarea de rotatie, al carui turatie determina viteza de aschire, in timp ce restul deplasarilor sunt realizate de piesa. A doua miscare de rotatie este utilizata pentru lucrarea filetului si marginilor piesei.

Marimea avansului circular este cel care da viteza unghiulara, iar din aceasta se determina dimensiunea materialului indepartat de fiecare dintre dintii frezei. Pentru fiecare rotatie complete a piesei avem o deplasare axiala iar raportul dintre cele doua da dimensiunea pasului prelucrat.

 

Miscarile de prelucrare pe o masina pentru realizare filete realizeaza urmatorul fir chinetic:

 • In momentul in care capul de aschiere realizeaza miscarea de rotatie, vine in contact cu piesa ce urmeaza a fi prelucrata multumita miscarii radiale;
 • In momentul in care piesa executa miscarea de rotire in functie de unghiul de prelucrare, se realizeaza avansul axial concomitant cu cel radial
 • In timpul miscarii se atinge adincimea necesara a filetului determinand astfel blocarea avansului radial in timp ce celelalte miscari continua.
 • Piesa continua sa fie prelucrata in timp ce realizeaza miscari successive de rotire.
 • Piesa isi va continua miscarea deplasarea si dupa punctul de rotire pentru a putea permite stergerea imperfectiunilor rezultate din oprirea avansului radial.

 

Astfel miscarea de mai sus poate fi impartita in trei elemente distincte: realizarea avansului de patrundere, rotirea piesei cu 360 de grade si finisarea suprafetei aschiate.

Dupa desfasurarea firului de procese de mai sus atat piesa cat si scula se deplaseaza inapoi in pozitia initiala, piesa este inlocuita cu una noua si procesul este reluat.

 

Daca doriti o masina pentru prelucrare filetemetall-maschinen.ro ofera o gama diversa de masini pentru realizarea filetelor. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client.   Exploatarea de masini pentru realizarea filetelor este foarte facila si poate fi realizata in conditii de deplina siguranta daca se respecta regulile de utilizare si se cunosc functiile masinii.

Masina de gaurit metal – variante

Masina de gaurit metal este un utilaj ce poate indeplini o gama larga de operatiuni pentru prelucrarea pieselor de dimensiuni si forme din cele mai variate. Utilajul este folosit preponderent pentru operatiuni de: alezare, lamare, largire, gaurire, gravare, frezare utilizand contur si tezire.

Din punct de vedere al compozitiei piesele prelucrate acestea pot fi compuse din otel, otel inox, aluminiu, alama sau chiar material plastic.

Pentru a se evita ruperile frecvente de la masina de gaurit metal, mai ales la prelucrarea alezajelor cu diametre mici, mecanismul de avans trebuie sa asigure o miscare uniforma perfect echilibrata.

Din cauza temperaturilor ridicate rezultate din prelucrare pieselor acestea sunt predispuse la rupere, in special daca piesele sunt alcatuite din aliaje sau au dimensiuni mici. Pentru evitarea acestor evenimente este recomandat ca mecanismul de avans al utilajului sa asigure o miscare de inaintare constanta care de asemenea sa fie echilibrata.

 

Exemplu de masina de gaurit metal dotata cu reglaj electric al miscarii si avans mecanic pe ax.

 

 

 Masina de gaurit metal

 

Exemplu de masina de gaurit cu reglaj electric al miscarii principale.

 %image_alt%

 

Masina de gaurit metal un ajutor in cresterea productiei.

Constructia mesei masinii de gaurit este extrem de importanta deoarece ea trebuie sa permita o fixare si o pozitionare usoara si rapida a piesei ce urmeaza a fi prelucrata. Un design bun al acestei componente asigura un randament ridicat al utilajului. Pentru a putea folosi la maxim un astfel de utilaj, acesta trebuie sa aiba o masa ce sa poata fi deplasata fara efort in scopul acoperirii totale a ariei placii de baza.

La masina de gaurit constructia ghidajelor este hotaratoare in cazul in care fixarea si pozitionarea piesei este realizata prin operatiuni de blocare si deplasare ale mesei. Pentru cresterea fiabilitatii, masinile de gaurit utilizeaza elemente intermediare care inlesnesc o diminuare a efortului de actionare si asigura o deplasare uniforma a mesei.

Aceste elemente intermediare sunt in general role, bile si ace, toate realizate din oteluri si aliaje speciale care au fost supuse proceselor de calire, lepuire si rectificare, si asigura o fiabilitate ridicata a asamblului. De asemenea tot din aliaje speciale sunt realizate si barele cilindrice sau prismatice care alcatuiesc caile de rulare.

Unul din elementele deosebite ale acestui utilaj este optiunea de atasare a unor asamble speciale de gaurit dotate cu capuri de gaurit multiax. Acest gen de angrenaj poate fi montat pe orice model de masina de gaurit si pot fi fixe sau cu reglaj pentru distanta dintre axe. De asemenea digitalizarea isi face intrarea si in constructia unor masini de gaurit permitand monitorizarea precisa a distantelor parcurse si a vitezei de inaintare, existand si posibilitatea atasarii de ecrane de monitorizare care sa prezinte aceste informatii.

 


Daca doriti o masina-unealta pentru gauritmetall-maschinen.ro ofera o gama diversa de masini de gaurit din oferta a diversi producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru burghie.

Presa de indreptat cu valturi

Presa de indreptat cu valturi este un utilaj ce executa operatiunea de indreptare a tablei, ce este o operatiune preliminara de pregatire a materialului in vederea prelucrarii si in vederea intrarii acestuia in procesul de productie.

Tabla este in mod curent comercializata sub forma de rulouri, iar pentru a fi putea debitata sau croita trebuie mai intai sa fie indreptata. Presa de indreptat se foloseste cu precadere in cazul tablelor cu gosimi ridicate.

Tipuri de presa de indreptat cu valturi.

Modul de dispunere al valturilor imparte masinile-unelte prese pentru indreptat in doua categorii:

-prese de indreptat cu valturi paralele;

-prese de indreptat cu valturi neparalele.

Mai jos este prezentat modul in care actioneaza masina de indreptat table prin valtuire. Astfel rola de tabla este trecuta prin spatiul de lucru dintre cele doua randuri de valturi . Deoarece valturile se rotesc in sensuri opuse forta de frecare este cea care pune in miscare tabla pentru trecerea prin utilaj.

 

presa de indreptat - schema-de-lucru-a-utilajului

Prin trecerea prin rotile de valtuire tabla este curbata in mai multe randuri, mai intai intr-un sens, apoi in altul, iar ultima pereche de valturi este cea care executa operatiunea finala de indreptare a tablei. Una dintre caracteristicele principale ale acestor prese de indreptat valturi este faptul ca pozitia traversei superioare poate fi reglata, iar ultima rola de indreptare poate fi reglata independent.

 

Prese pentru indreptat cu valturi paralele.

 

prese pentru indreptat - cu-valturi-paralele

1.      Montant;

2.      Traversa inferioara;

3.      Traversa superioara;

4.      Valt inferioar;

5.      Role de reazam;

6.      Valt superior;

7.      Role de reazam;

8.      Traverse mobile;

9.      Carcasa;

10.  Invelis protector;

11.  Pene;

12.  Pene;

13.  Suruburi pentru fixarea penelor;

14.  Tija;

15.  Arc;

16.  Bucsa;

17.  Lagar de presiune;

18.  Motor ;

19.  Roata melcata;

20.  Bucsa;

21.  Valt de indreptare;

22.  Corpul valt de indreptare.

Presa de indreptat cu valturi neparalele.

prese pentru indreptat - cu-valturi-neparalele

 1. Valt;
 2. Role de reazam;
 3. Valturi de avans;
 4. Valturi de avans;
 5. Valturi de indreptare.

In constructia de automobile si vagoane, multe din partile componente ale acestora se executa prin ambutisare din table de otel cu continut redus de carbon. In timpul depozitarii, aceste table imbatranesc si in acelasi timp sunt supuse unor transformari structurale prin aparitia nitrurilor din ferita suprasaturata pierzandu-se astfel proprietatile de plasticitate. In aceste conditii pericolul aparitiei unei mari cantitati de rebuturi este mult accentuat.

In cadrul industriilor producatoare pentru piata de auto si transport feroviar sunt realizate multe elemente de suprafata mare din table cu continut redus de carbon. Deoarece uneori poate trece o perioada mare de timp din momentul achizitionarii si prelucrarii rolelor de tabla acestea pot trece prin modificari de structura ce pot duce la pierderea elasticitatii materialului. Pierderea elasticitatii poate duce la o casabilitate ridicata a materialului ducand la apritia defectelor de fabricatie. Pentru evitarea acestui eveniment si recuperarea proprietatilor elastice, tabla este trecuta in mai multe randuri prin prese cu valtuiri neparalele.

 


Daca doriti o presa pentru indreptat, metall-maschinen.ro ofera o gama diversa de prese tabla din oferta a diversi producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru prese.

Masina de ascutit burghie – detalii

Masina de ascutit burghie. Casificare, utilizare si mod de lucru.

Masina de ascutit burghie este un utilaj ce poate fi intalnit atat in unitatile mari care au sectii aschietoare (aceste unitati au de obicei un atelier de ascutit) cat si in sculariile de dimensiuni mai modeste. Utilajul este folosit pentru refacerea capurilor de burghie mai exact pentru refacerea taisului principal, dar si a unghiului de asezare, care au fost tocite in timpul utilizarii.

Intodeauna ascutirea este realizata pe partea de asezare iar in timpul operatiunii se acorda o atentie deosebita pentru pastrarea simetriei pieselor. Burghiile sunt piese larg folosite si de obicei acestea vin in dimensiuni diferite iar impartirea masinilor de ascutit burgie se face in functie de diametrele urmarite pentru prelucrare.

Pentru aceasta operatiune sunt utilizate atat masini special proiectate pentru aceasta activitate (cu un randament ridicat) cat si masini universale care au fost dotate cu seturi adaptoare special gandite pentru aceasta operatiune.

In functie de tipul piesei ce urmeaza a fi prelucrata masina de ascutit burghie poate executa operatiunea dupa o suprafata conica (con deplasat), elicoidala sau cilindro-eliptice.

Masina de ascutit burghie care lucreaza dupa o suprafata conica trebuie sa poata oferi, piesei ce urmeaza a fi ascutita, posibilitatea de invartire dupa o axa a cerei linii tangentiale obtinuta intre suprafata de asezare si fata discului abraziv care executa ascutirea sa se afle in cadrul unei zone de lucru de forma conica.

Burghiul prin miscarea in jurul axei sale si frecarea de discul de ascutire intr-o pozitie oblica realizeaza ascutirea unuia dintre dinti. Zona burghiului care a intrat in contact cu discul de ascutire poarta denumirea de suprafata de asezare iar la finalul operatiunii va deveni din nou zona de lucru.

Modalitatea de ascutire a burghielor dupa o suprafata conica.

 

%image_alt%

Modalitatea de ascutire dupa o suprafata elicoidala.

%image_alt%

1.Roata dintata;

2.Cama;

3.Bucsa;

4.Arbore port – scula;

5.Roata de curea;

6.Bolt;

7.Arc.

S1 si S2 – suprafete cilindro – eliptice;

S3 si S4 – suprafete toroidale eliptice.

 

Modul de alcatuire si modul de lucru la o masina de ascutit burghie dupa o suprafata conica.

Avand in vedere faptul ca pentru executarea operatiunii de ascutire nu sunt necesare operatiuni complexe, o masina de ascutit burghie trebuie sa execute trei tipuri de miscari ceea ce face relativ simpla utilizarea . Astfel utilajul trebuie sa asigure rotirea burghiului ce urmeaza a fi ascutit in jurul proriei axe, si deplasarea acestuia constant in plan conic pentru contactul cu discul de ascutire, care de asemenea trebuie sa se invarta in jurul propriei axe.

Modul de lucru al unei masini de ascutit burghie.

 

schema masina de ascutit burghie

a) Masina de ascutit burghie b) Dispozitiv portburghiu
1.      Bloc motor;

2.      Roata angrenare curea;

3.      Roata angrenare viteze;

4.      Curea transmisie;

5.      Roata motor;

6.      Culisa;

7.      Pargie oscilanta;

8.      Curea;

9.      Arbore;

10.  Roata superioara curea;

11.  Ax tubular;

12.  Roata melcata;

13.  Melc

1.      Sania inferioara;

2.      Sania superioara;

3.      Support;

4.      Roata;

5.      Surub;

6.      Piulita;

7.      Roata de mana;

8.      Surub;

9.      Maneta;

10.  Excentric;

11.  Bucsa;

 


Daca doriti o masina de ascutit burghie, metall-maschinen.ro ofera o gama diversa de masini de ascutit burghie din oferta a diversi producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru masini de ascutit burghie.

Presa mecanica cu doua culisoare

Presa mecanica cu doua culisoare este utilizata in mod regulat pentru ambutizarea adanca a tablelor. Cele doua culisoare sunt asezate unul in interiorul celuilalt in functie de activitatea ce trebuie executata.

Cele doua culisoare au intodeauna aceeasi directie de deplasare, culisorul interior fiind proiectat in vederea punerii in miscare a uneia din cele doua componente active ale matritei de ambutisare. Culisorul exterior are rolul de a fixa marginile piesei ce urmeaza a fi supusa procesului de ambutisare, insa in functie de designul ales ea poate fi folosita si pentru alte operatiuni.

O presa mecanica cu actiune simpla poate fi adaptata prin folosirea unei matrite speciale sa execute operatiuni de ambutisare. Pentru aceasta operatiune matrita este dotata cu un profil ce permite fixarea marginilor semifabricatului ce opreste deplasarea acestuia.

Diferentele de constructie si utilizare intre presa mecanica cu actiune simpla si presa mecanica cu actiune dubla.

Mai jos este exemplificat modul de constructie si miscare a unei prese mecanice cu actiune dubla alaturi de cel al unei prese mecanice cu actiune simpla.

presa mecanica cu actiune dubla

a) b)
1.      Perna de aer;

2.      Placa de eliminare;

3.      Placa de ambutisare;

4.      Eliminator;

5.      Poanson;

6.      Tije eliminatoare;

7.      Masa presei;

8.      Placa;

9.      Corp intermediar;

10.  Culisor;

11.  Arcuri.

1.      Perna de aer;

2.      Placa de retinere;

3.      Placa de ambutisare;

4.      Placa mobila pentru eliminare;

5.      Poanson;

6.      Tije pentru eliminare;

7.      Masa presa;

8.      Placa intermediara;

9.      Culisorul interior;

10.  Culisorul exterior.

1.      Perna de aer;

2.      Placa de eliminare;

3.      Placa de ambutisare;

4.      Eliminator;

5.      Poanson;

6.      Tije eliminatoare;

7.      Masa presei;

8.      Placa;

9.      Corp intermediar;

10.  Culisor;

11.  Arcuri.

1.      Perna de aer;

2.      Placa de retinere;

3.      Placa de ambutisare;

4.      Placa mobila pentru eliminare;

5.      Poanson;

6.      Tije pentru eliminare;

7.      Masa presa;

8.      Placa intermediara;

9.      Culisorul interior;

10.  Culisorul exterior.

Pentru o presa mecanica cu actiune simpla puterea transferata de sitemul de antrenare este utilizata pentru operatiunea de ambutisare dar in acelasi timp si pentru utilizarea pernei de aer ce asigura fixarea piesei supuse actiunii. Odata cu cresterea necesarului de forta pentru presare creste proportional si consumul de energie ceea ce se traduce prin timpi mai mari pentru prelucrare si o crestere semnificativa a costurilor de productie.

Din acest motiv in cadrul productiei de serie este recomandata utilizarea unor prese mecanice cu actiune dubla care prin modul in care sunt construite realizeaza separat retinerea pieselor ce urmeaza a fi prelucrate.

Astfel la o presa mecanica cu actiune dubla marginile piesei prelucrate sunt fixate intre partea din fata a placii de ambutizare (9) si placa de retinere (2) care este pusa in miscare de culisorul exterior (10). Prin urmare pansonul (5), care este antrenat de culisorul interior (9), aplica ambutisarea doar daca marginile piesei sunt fixate. In continuare perna de aer (1) care este amplasata in partea inferioara a mesei (7) realizeaza, prin transmiterea miscarii prin tije (6), deplasarea placii mobile (4), pentru indepartarea din utilaj a piesei ce a trecut prin procesul de ambrutisare. Ca si element de reglaj intalnim placa 8.

Ambutisarea prin presa mecanica cu actiune dubla.

Fata de ambutisarile realizate la prese mecanice cu simpla actiune, la cele realizate cu presa mecanica cu actiune dubla spatiul in care este realizat procesul este amplasat sub planul de fixare al piesei. Aceasta pozitionare este ideala in prelucrarea pieselor de o complexitate ridicata prin procesul ambutisarii.

Mai jos regasiti o clasificare in functie de locul sistemului de antrenare, tipul constructiei si a fortei disponibile a principalelor prese mecanice intalnite pe piata.

%image_alt%

 


Daca doriti o presa mecanica, metall-maschinen.ro ofera o gama diversa de prese tabla din oferta a diversi producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru prese mecanice.